Η Αθήνα στις 8 πιο ρομαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023

30 Jan 2023, 15:09 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Αθήνα στις 8 πιο ρομαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις οκτώ πιο ρομαντικές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ανήκει η Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ενοικίασης γιωτ, Catamaran Charter Croatia.

Η έρευνα, η οποία παρουσιάζεται με αφορμή την επερχόμενη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, βασίστηκε σε δεδομένα της Tripadvisor και ανέδειξε τις πόλεις που έχουν, αναλογικά με τον πληθυσμό τους, το μεγαλύτερο αριθμό ρομαντικών εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Αθήνα, με συνολικά 367 ρομαντικά εστιατόρια και 63 ρομαντικά ξενοδοχεία σε επιφάνεια 39 τ.χλμ., βάσει του πληθυσμού της (637.798 κάτοικοι) διαθέτει 575 εστιατόρια και 99 ξενοδοχεία ανά 1 εκατ. κατοίκους.

Ως η πιο ρομαντική πόλη στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Λισαβόνα, η οποία διαθέτει 1.077 εστιατόρια ανά 1 εκατ. ανθρώπους και 278 ξενοδοχεία.

Ακολούθησαν το Μονακό, το Παρίσι, το Σαν Μαρίνο, η Ρώμη, η Andorra la Vella, το Άμστερνταμ, η Αθήνα, η Πράγα και το Ρέικιαβικ.

Το Λονδίνο έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ρομαντικών εστιατορίων συνολικά και η Ρώμη ρομαντικών ξενοδοχείων στην κατάταξη. Το Παρίσι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων με αστέρι Michelin, με 88 συνολικά σε όλη την πρωτεύουσα, εννέα από τα οποία έχουν βραβευτεί με τρία αστέρια. Επίσης, η Ρώμη έχει τον υψηλότερο αριθμό ρομαντικών ξενοδοχείων, τα οποία βαθμολογούνται με τέσσερα συν αστέρια, τα οποία πλέον ανέρχονται σε 650 σε όλη την πόλη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα