WTTC/ Trip.com/ Deloitte | Εντείνεται το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για αειφόρο τουρισμό

23 Jan 2023, 13:44 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

WTTC/ Trip.com/ Deloitte | Εντείνεται το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για αειφόρο τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αυξημένη διάθεση των ταξιδιωτών για αειφόρο τουρισμό αποκαλύπτει έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), του Trip.com Group και της Deloitte.

Σύμφωνα με την έκθεση, με τίτλο «Ένας κόσμος σε κίνηση: αλλαγή των καταναλωτικών ταξιδιωτικών τάσεων από το 2022 και μετά», το 69% των ταξιδιωτών αναζητούν ενεργά επιλογές αειφόρου τουρισμού.

Τα τρία τέταρτα σκέφτονται να ταξιδέψουν με πιο αειφόρο τρόπο και το 60% έχουν επιλέξει αειφόρες επιλογές ταξιδιού.

Η αειφορία βρίσκεται στην κορυφή της ταξιδιωτικής ατζέντας και τονίζει την αξία που αποδίδουν οι ταξιδιώτες στην προστασία της φύσης, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, κ. Julia Simpson.

Σύμφωνα την ίδια έρευνα, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ταξιδιωτών υψηλών εισοδημάτων προτίθενται να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για τις διακοπές τους, με το 86% των ταξιδιωτών να σκοπεύουν να δαπανήσουν τα ίδια ή περισσότερα χρήματα στα επόμενα ταξίδια τους. Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) δήλωσε ότι σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα για διεθνή ταξίδια.

Επιπλέον, οι πωλήσεις πακέτων διακοπών σε ηλιόλουστους προορισμούς παρουσιάζουν αύξηση 75% σε ετήσια βάση και τα ταξίδια πόλης 58%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα