Τουρισμός: "Η ποιότητα σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων πρέπει να είναι ο στόχος για το 2023" - Γιατί η Τουρκία έχει πλεονέκτημα

23 Nov 2022, 12:41 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: "Η ποιότητα σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων πρέπει να είναι ο στόχος για το 2023" - Γιατί η Τουρκία έχει πλεονέκτημα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H αναζήτηση τουριστών που δαπανούν περισσότερα στις διακοπές τους είναι μια λάθος τακτική για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Αυτό επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Tourexpi και γ.γ. της Διεθνούς Ένωσης Δίδυμων Πόλεων (TCWTA), κ. Hüseyin Baraner σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια των Tourinews 2022 Awards στην Γκραν Κανάρια της Ισπανίας.

Είναι λάθος να αναζητούμε τουρίστες που πληρώνουν περισσότερα, ακόμη και να το συζητούμε, επειδή η οικονομική κατάσταση στον κόσμο είναι ανόμοια. Εάν κανείς διαθέτει πολλά χρήματα μπορεί να πληρώσει τη διαμονή του σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο, όμως εάν έχει τρία παιδιά, ακόμα και με ένα κανονικό εισόδημα, δε μπορεί να κάνει το ίδιο, υπογράμμισε ο κ. Baraner ερωτηθείς για το πώς η Τουρκία θα καταφέρει να αυξήσει τις δαπάνες των τουριστών της οι οποίες παρουσιάζουν μείωση.

Επομένως, αυτό που χρειαζόμαστε, είπε, είναι η πραγματική ποιότητα σε όλα τα επίπεδα διαμονής, στα διάστερα, τα τριάστερα, τα τετράστερα και τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Παράλληλα, τόνισε, χρειάζεται σωστή διαφοροποίηση, επιλογή του σωστού είδους υπηρεσίας και προϊόντος και η καλύτερη αξιοποίησή τους. Δεν υπάρχει άλλη λύση: Για να γίνεις εκατομμυριούχος θα πρέπει να έχεις το σωστό προϊόν, για να πετύχεις την ανάπτυξη θα πρέπει να προσφέρεις καλύτερο προϊόν. Επομένως το πιο σημαντικό είναι όλα τα ξενοδοχεία να προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα προϊόντος, καθώς όσο πιο ποιοτικό είναι αυτό τόσο περισσότερο οι άνθρωποι θα θέλουν να πληρώσουν για αυτό.

Όσον αφορά τη Γερμανική αγορά τη σεζόν του 2023, ανέφερε ότι οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και ότι η Γερμανία μπορεί να έχει μία από τις καλύτερες χρονιές της στον ταξιδιωτικό κλάδο ακόμη και χωρίς τους καλύτερους οικονομικούς οιωνούς. Σε αυτό συμβάλλει και ο Γερμανικός τρόπος ζωής, ο οποίος εστιάζεται στην εργασία, και έτσι οι ταξιδιώτες αυτοί έχουν ανάγκη τις διακοπές τουλάχιστον μια φορά μέσα στο έτος σε ηλιόλουστο προορισμό.

Οι πέντε κορυφαίες επιλογές των Γερμανών τουριστών όσον αφορά τους προορισμούς διακοπών που θα επιλέξουν το 2023, είπε ο κ. Baraner, θα είναι η Ισπανία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Πορτογαλία, ενώ για την Τουρκία εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι αριθμοί θα είναι μεγάλοι, «γιατί έχουμε τραβήξει ένα ξεχωριστό μονοπάτι σε σχέση με την Ισπανία» προσθέτοντας ότι τα ξενοδοχεία της Τουρκίας είναι τα καλύτερα καθώς μπορεί κανείς να κάνει διακοπές ακόμα και μέσα σε αυτά ενώ τα ξενοδοχεία της Ισπανίας αποτελούν ένα μέρος μόνο των διακοπών καλύπτοντας τη διαμονή, με το ξενοδοχείο να μην είναι το ίδιο ο προορισμός. 

Οι καλύτερα τοποθετημένες χώρες στη Γερμανική αγορά, όπως είπε, είναι η Τουρκία και η Ισπανία και ακολουθεί η Ελλάδα και η Αίγυπτος. Η Πορτογαλία από την άλλη έχει πολύ λιγότερη χωρητικότητα έναντι του ανταγωνισμού.

Τέλος, ο κ. Baraner υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι ο κορυφαίος προορισμός όσον αφορά τις οικογενειακές διακοπές παγκοσμίως, καθώς διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες δωμάτια για οικογένειες τα οποία δεν διαθέτουν ανταγωνιστές όπως η Ισπανία ή η Ελλάδα και με τιμές οι οποίες πλέον δεν είναι χαμηλές. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα