GetYourGuide: Διπλάσιες κρατήσεις από τους Ευρωπαίους για δραστηριότητες έναντι του 2019 – Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή στον πολιτισμό

27 Oct 2022, 15:33 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

GetYourGuide: Διπλάσιες κρατήσεις από τους Ευρωπαίους για δραστηριότητες έναντι του 2019 – Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή στον πολιτισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Διπλάσιες κρατήσεις έναντι του 2019 και τετραπλάσιες έναντι του 2021 δέχθηκε η πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων για εμπειρίες διακοπών GetYourGuide από Ευρωπαίους ταξιδιώτες το 2022.

Η προσφορά που αφορά τον πολιτισμό είναι η δημοφιλέστερη στους Ευρωπαίους, και οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί ως προς τη ζήτηση για αυτό το είδος εισιτηρίων αφορούσε την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Τσεχία και την Πολωνία.

Κατά μέσο όρο, οι κρατήσεις έχουν τετραπλασιαστεί έναντι του 2021 και είναι σχεδόν διπλάσιες έναντι του 2019.

Όσον αφορά τη Γερμανική αγορά, οι κρατήσεις εκτοξεύθηκαν κατά 88% έναντι του 2019, με τον αριθμό των εισιτηρίων που αγοράστηκε την εφετινή χρονιά να είναι 10 φορές μεγαλύτερος από την περίοδο προ πανδημίας.

Η μέση δαπάνη για μια εμπειρία ανήλθε σε 31 ευρώ, οι δραστηριότητες οργανώνονταν 15 ημέρες πριν την ημερομηνία πραγματοποίησής τους έναντι 12 ημερών το 2019 και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Γερμανών αφορούσε τον πολιτισμό, το φαγητό και την ιστορία του προορισμού.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί βάσει αριθμού κρατήσεων εμπειριών ήταν η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η Ρώμη, ενώ τα περισσότερα city break πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ευρωπαίων, βάσει του αριθμού κρατήσεων εμπειριών στην GetYourGuide ήταν η Ελλάδα (έμφαση στον πολιτισμό), η Τουρκία (για τους λάτρεις της περιπέτειας), η Νορβηγία (για τους λάτρεις του φαγητού), η Ισλανδία (για τους πιο γενναιόδωρους, μέση δαπάνη 46 ευρώ ανά εμπειρία), η Τσεχία (για τους ταξιδιώτες στο χρόνο), η Ολλανδία και το Ην. Βασίλειο (για τους εξερευνητές), η Ισπανία (για τους λάτρεις του υδάτινου στοιχείου), η Ελβετία, η Αυστρία και το Βέλγιο (για τους λάτρεις του εσωτερικού τουρισμού), η Ιταλία (για τους ανυπόμονους που προτιμούν την υπηρεσία «Skip the Line») και η Κροατία (για τους αυθόρμητους, με μέση κράτηση 8 ημέρες πριν από τη δραστηριότητα).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα