Τουρισμός: Σχεδόν όλοι οι Γερμανοί θέλουν να ταξιδέψουν το 2023 – Ποιους προορισμούς θα προτιμήσουν

08 Sep 2022, 13:57 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Σχεδόν όλοι οι Γερμανοί θέλουν να ταξιδέψουν το 2023 – Ποιους προορισμούς θα προτιμήσουν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 92% των Γερμανών επιθυμούν να ταξιδέψουν το 2023, με τους περισσότερους να προτιμούν είτε φυσικά τοπία ή παραλίες, όπως αποκαλύπτει έρευνα που διενήργησε η Yougov για λογαριασμό της ταξιδιωτικής εταιρίας Tourlane.

Παρόλ’ αυτά, η σκιά της πανδημίας δεν έχει σταματήσει να επηρεάζει την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Γερμανών, καθώς η έρευνα έδειξε ότι η ευελιξία και η ασφάλεια κατά την επιλογή τουρ οπερέιτορ είναι οι κορυφαίες «ανάγκες» των ταξιδιωτών.

Το 40% εξ όσων συμμετείχαν στην έρευνα θα επιλέξει διακοπές με ευέλικτες πολιτικές κράτησης εξαιτίας της πανδημίας, όμως στην πλειονότητά τους οι Γερμανοί ταξιδιώτες (78%) δεν έχουν κάνει ακόμα κράτηση για το 2023.

Τα ταξίδια στη φύση (54%) ή στις παραλίες της Ευρώπης (22%) είναι τα πιο ελκυστικά είδη διακοπών, ενώ και τα ταξίδια εντός Γερμανίας σημειώνουν υψηλή ζήτηση όπως και στη Γαλλία και την Ιταλία.

Η μεγαλύτερη διαφορά που παρουσιάζουν οι ηλικιακές ομάδες αφορά τις ταξιδιωτικές συνήθειες μετά την πανδημία, με τα αειφόρα ταξίδια και την καλή σύνδεση στο διαδίκτυο να είναι σχεδόν δύο φορές πιο σημαντικά για τις ηλικίες από 18 έως 24 ετών σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τον COVID.

H έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.056 Γερμανών άνω των 18 ετών.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα