Barclaycard: Μειωμένες οι δαπάνες των Βρετανών για διεθνή ταξίδια τον Αύγουστο

06 Sep 2022, 15:10 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Barclaycard: Μειωμένες οι δαπάνες των Βρετανών για διεθνή ταξίδια τον Αύγουστο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mείωση παρατηρήθηκε στις δαπάνες των Βρετανών μέσω καρτών για διεθνή ταξίδια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον πάροχο καρτών Barclaycard.

Τα στοιχεία της Barclaycard δείχνουν ότι τα διεθνή ταξίδια επηρεάστηκαν από την αύξηση του κόστους ζωής, με τις συναλλαγές στα ταξιδιωτικά γραφεία να παρουσιάζουν μείωση 5% και στις αεροπορικές εταιρίες -2,6%.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές κρατήσεις για ταξίδια πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα μέσα στο 2022, και όσοι επιλέγουν κρατήσεις τελευταίας στιγμής προτιμούν να μειώνουν τα έξοδα για ταξίδια του εξωτερικού.

Οι συνολικές δαπάνες μέσω κάρτας αυξήθηκαν κατά 4,7% τον Αύγουστο, σε ετήσια βάση, ωστόσο παρουσίασαν μείωση 1,9% από μήνα σε μήνα.

Το 28% των Βρετανών νιώθει ότι οι οικονομικές του δυνατότητες δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τα κόστη ενέργειας και το ποσοστό τους αυξάνεται στο 39% εάν συνυπολογιστεί και η αναμενόμενη αύξηση του κόστους ενέργειας τον Οκτώβριο, επισημαίνει η Barclaycard.

Παρά τις προκλήσεις, το 60% των καταναλωτών εμπιστεύονται την οικονομική τους δυνατότητα, έναντι όμως αντίστοιχου ποσοστού 66% τον προηγούμενο μήνα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα