Τουρισμός 2022/23: Γλιτώστε από τους λογαριασμούς αυτό το χειμώνα με διακοπές! – «Θα είναι πιο φθηνές από τη διαμονή στο σπίτι»

26 Aug 2022, 13:17 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός 2022/23: Γλιτώστε από τους λογαριασμούς αυτό το χειμώνα με διακοπές! – «Θα είναι πιο φθηνές από τη διαμονή στο σπίτι»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια νέα τάση αναδύεται στην αγορά οργανωμένων διακοπών αυτή τη χειμερινή σεζόν, και αφορά ανθρώπους –κυρίως συνταξιούχους- οι οποίοι ζουν σε χώρες με χαμηλές θερμοκρασίες και οι οποίοι πρόκειται να επιβαρυνθούν σημαντικά από το αυξημένο κόστος ενέργειας για τη θέρμανσή τους τους χειμερινούς μήνες.

Η νέα πρόταση προέρχεται από την ιδιοκτήτρια της Thorne Travel, Shona Thorne, η οποία προσφέρει αυτό το χειμώνα στους κατοίκους της Σκωτίας, όπου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών το χειμώνα θα υπάρξουν αυξημένες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς θέρμανσης λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους, πολυήμερες διακοπές σε θερμούς προορισμούς σε ικανοποιητική τιμή.

Η Thorne Travel έχει ήδη ξεκινήσει να διαφημίζει πολυήμερα πακέτα διακοπών με τίτλο «Beat the Gas Bill» («Νικήστε τους λογαριασμούς πετρελαίου»), προσφέροντας, για παράδειγμα, 35 διανυκτερεύσεις στη Φουερτεβεντούρα έναντι 1.200 λιρών.

Στοχεύουμε απόλυτα σε αυτές τις αγορές και αυτό λειτουργεί καλά για εμάς, τονίζει η κ. Thorne.

Ιδιαίτερα οι ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας, αναμένεται να αναζητήσουν προορισμούς με θερμότερο κλίμα τον ερχόμενο χειμώνα. Οι συντάξεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% την ερχόμενη χρονιά λόγω πληθωρισμού, όμως ο πληθωρισμός του 2023 αναμένεται να ανέβει στο 18% λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Άλλωστε, για πολλούς, οι διακοπές μεγάλης διάρκειας αυτό το χειμώνα θα είναι πιο οικονομικές από τη διαμονή στο σπίτι, επισημαίνει η επικεφαλής εμπορικού τμήματος της Advantage Travel Partnership, Kelly Cookes.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον ρυθμιστή ενέργειας της Βρετανίας, Ofgem, οι λογαριασμοί ενέργειας των Βρετανικών νοικοκυριών  πρόκειται να εκτοξευθούν κατά 80%, φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 4.188 δολάρια ετησίως από τον Οκτώβριο. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα