Τουρισμός: Η «τέλεια καταιγίδα» στις τιμές, τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία – Σε βάθος τριετίας η επαναφορά του

14 Jun 2022, 13:22 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Η «τέλεια καταιγίδα» στις τιμές, τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία – Σε βάθος τριετίας η επαναφορά του

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η αύξηση του κόστους πτήσεων, τα πληθωριστικά προβλήματα, η έλλειψη εργαζομένων και η αύξηση του ενεργειακού κόστους πρόκειται να προκαλέσουν σημαντικές προκλήσεις για την τουριστική βιομηχανία την ερχόμενη διετία- τριετία.

Αυτό επισήμανε η υπουργός Τουρισμού της Αυστρίας και ξενοδόχος, Susanne Kraus-Winkler.

Η κ. Kraus-Winkler τόνισε ότι οι διακοπές αυτή τη χρονιά σε όλα τα κανάλια πωλήσεων και όλες τις αγορές εξερχόμενου τουρισμού αναμένεται να είναι ακριβότερες κατά 10% έως 15%. Οι τιμές ορισμένων διακοπών έχουν ήδη αυξηθεί για το καλοκαίρι ενώ ορισμένες άλλες θα ακριβύνουν το φθινόπωρο, όμως αυτό δεν συνιστά μεγάλο πρόβλημα καθώς η ανάγκη του κόσμου για ταξίδια είναι έντονη, υπογράμμισε η κ. Kraus-Winkler.

Το πραγματικό πρόβλημα για αυτή τη χρονιά, όπως είπε, είναι οι δυσκολίες με τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω ελλείψεων προσωπικού στα αεροδρόμια. Παρατηρούμε ότι σχηματίζεται ένα κύμα προβλημάτων και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει διαχείρισή του. Τα αεροδρόμια που είχαν περισσότερους εργαζόμενους με ημιαπασχόληση διαχειρίζονται την κατάσταση ευκολότερα από όσα προέβησαν σε απολύσεις.

Η βιομηχανία ξενοδοχείων αντιμετωπίζει επίσης σειρά προκλήσεων αυτό το καλοκαίρι που προκύπτουν από το κενό χιλιάδων θέσεων εργασία. Εάν δεν εργασθούμε τώρα για μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ζητήματα, θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα μέσα στην ερχόμενη τριετία, επισήμανε η κ. Kraus-Winkler.

Επιπλέον, όσον αφορά την πανδημία, τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα νωρίτερα, ώστε να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για να αποφευχθούν περιορισμοί εισόδου στις χώρες το φθινόπωρο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα