Hilton - Έρευνα: Πώς επιλέγουν διακοπές οι Βρετανικές οικογένειες το 2022

26 May 2022, 11:42 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Hilton - Έρευνα: Πώς επιλέγουν διακοπές οι Βρετανικές οικογένειες το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι οικογένειες των Βρετανών δίνουν προτεραιότητα στην προσιτή τιμή, την ξεκούραση και την πρόσβαση σε πισίνα, κατά την αναζήτηση διακοπών, όπως αποκαλύπτει έρευνα που διενήργησε η OnePoll για λογαριασμό της Hilton, σε δείγμα 2.000 ενηλίκων με παιδιά κάτω των 16 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το value for money και το κόστος είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη τους οι Βρετανικές οικογένειες στην επιλογή διακοπών (50%), ενώ ακολουθεί η ξεκούραση και η χαλάρωση (46%) και η πισίνα (42%). Επιπλέον, η ποικιλία φαγητού (42%) προηγείται της εγγύτητας στη θάλασσα (40%).

Άλλες προτεραιότητες κατά την επιλογή κράτησης διακοπών είναι ο ακριβής σχεδιασμός, η δυνατότητα να διεισδύσουν στην τοπική κουλτούρα, και τα ταξίδια συνοδεία φίλων ή μελών της οικογένειας.

Το 45% θεωρεί εξαιρετική την προοπτική αναζήτησης των ιδανικών διακοπών, όμως το 31% τη θεωρεί απογοητευτική.

Το 62% δήλωσε ότι είναι δύσκολο να ευχαριστεί όλους κατά την επιλογή των ιδανικών οικογενειακών διακοπών.

Το 77% είπε ότι ο χρόνος με μέλης της οικογένειας είναι το σημαντικότερο πράγματα μετά την πανδημία.

Το 66% έχει σχέδια για κράτηση με διευρυμένο οικογενειακό κύκλο προκειμένου να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το χρόνο των διακοπών.

Το 49% σκοπεύει να πάρει άδειες μεγαλύτερης διάρκειας αυτή τη χρονιά σε σχέση με την εποχή προ πανδημίας, με το 37% να παραδέχονται ότι δεν αξιοποίησαν το σύνολο της ετήσιας άδειάς τους.

Προτίθενται να δαπανήσουν κατά μέσο όρο 1.246 λίρες για τις διακοπές τους αυτή τη σεζόν, με τους γονείς να δαπανούν κατά 35% περισσότερα από το κανονικό, προκειμένου να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο των διακοπών της τελευταίας διετίας.

Περισσότερες οικογένειες  σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις επόμενες διακοπές τους, σε σύγκριση με όσες θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό (38% έναντι 35%).

Ένας στους τρεις Βρετανούς ενήλικες θέλουν να ταξιδέψουν με το κατοικίδιό τους, με το 47% να παραδέχονται ότι το προτιμούν από έναν/μια σύντροφο.

Το 42% πλέον δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις πολιτικές ακύρωσης σε σχέση με το παρελθόν ενώ το 31% προσέχει ιδιαίτερα τα πρωτόκολλα καθαριότητας, και το ένα τέταρτο αποφεύγει τα ταξίδια σε προορισμούς με μικρή εμβολιαστική κάλυψη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα