Στο... χρηματιστήριο τιμών καυσίμων οι διακοπές το 2022 - Πόσο επιβαρύνονται τα πακέτα για Ελλάδα

06 May 2022, 11:12 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Στο... χρηματιστήριο τιμών καυσίμων οι διακοπές το 2022 - Πόσο επιβαρύνονται τα πακέτα για Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση πακέτου διακοπών μέσω τουρ οπερέιτορ μπορεί να χρειαστεί να καλύψουν μεγαλύτερο ποσό για τις διακοπές τους εξαιτίας της ανόδου των τιμών καυσίμων.

Λόγω των τρεχουσών κρίσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι τουρ οπερέιτορ είδαν τις τιμές καυσίμων να εκτοξεύονται.

Έτσι, πολλοί τουρ οπερέιτορ χρεώνουν μεταβλητή τιμή για οργανωμένες διακοπές, η οποία μπορεί να ανεβαίνει ή να πέφτει ανάλογα με τις τιμές καυσίμων, τους επιπλέον φόρους, τα έξοδα μεταφορών ή το συνάλλαγμα.

Ως αποτέλεσμα, οι επιβάτες που κάνουν κράτηση πακέτου (ξενοδοχείο και πτήση) με την TUI Βελγίου, θα λαμβάνουν απόδειξη μήνες μετά την κράτησή τους.

Οι τιμές ενέργειας αλλά και κηροζίνης έχουν εκτοξευθεί, δηλώνει ο εκπρόσωπος της TUI, Piet Demeyere, με τους επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση διακοπών στην Ελλάδα να επιβαρύνονται με 90 ευρώ το άτομο επιπλέον, ενώ για Ισπανία η επιβάρυνση φτάνει τα 70 ευρώ.

Όσο πιο μακρινό είναι το ταξίδι, τόσο ανεβαίνει το επιπλέον κόστος που θα πρέπει να καταβάλλουν οι ταξιδιώτες, με τα ταξίδια στην Καραϊβική να επιβαρύνονται κατά 300 ευρώ το άτομο!

Ο ταξιδιωτικός όμιλος Corendon προς το παρόν δεν έχει σχέδια για επιπλέον χρεώσεις ενώ ο ανταγωνιστής του, Sunweb, επισημαίνει ότι τα πακέτα διακοπών έχουν σταθερή τιμή και ότι δεν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις μετά την κράτηση.

Οι επιβάτες που κάνουν κράτηση αποκλειστικά για πτήση, δεν θα έχουν επιβάρυνση καθώς καταβάλλουν άμεσα το πλήρες ποσό, επισημαίνει ο κ. Demeyere.

Εάν η προσαύξηση είναι άνω του 8% της συνολικής τιμής, οι πελάτες μπορούν να ακυρώσουν δωρεάν την κράτησή τους. Ο όμιλος TUI προσφέρει το πρόγραμμα «Fuel Protection Program» ώστε οι πελάτες του να μπορούν να παγώνουν τη συμφωνία για πακέτα διακοπών.

Επιπλέον, οι πελάτες της TUI που δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των ταξιδιών λόγω των επιπλέον χρεώσεων, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση για άλλο ταξίδι που θα ταιριάζει περισσότερο στις επιλογές τους όσον αφορά την τιμή.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα