Το 96% των Βρετανών θεωρούν τις διακοπές στο εξωτερικό σημαντικές για την ψυχική υγεία

28 Apr 2022, 13:01 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το 96% των Βρετανών θεωρούν τις διακοπές στο εξωτερικό σημαντικές για την ψυχική υγεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι διακοπές στο εξωτερικό είναι σημαντικές για την ψυχική υγεία σύμφωνα με το 96% των Βρετανών, με τα δύο τρίτα (63%) να νιώθουν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα της Medical Travel Compared, σύμφωνα με την οποία το 68% του συνολικού δείγματος των 2.326 ερωτηθέντων από το Ην. Βασίλειο η ψυχική τους υγεία και ευεξία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την αδυναμία διακοπών την περασμένη διετία.

Το 87% δήλωσε ότι ο σχεδιασμός διακοπών στο εξωτερικό αυτή τη χρονιά πρόκειται να αναχαιτίσει την αρνητικότητα των 2 αυτών τελευταίων ετών.

Σχεδόν ένας στους τρεις (29%) νιώθει ότι δεν έχει καταφέρει να ξεκουραστεί ουσιαστικά χωρίς να κάνει κανονικές διακοπές, το 19% είναι πιο αγχωμένο εξαιτίας της απουσίας δυνατότητας διακοπών και αντίστοιχο ποσοστό δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από την πραγματικότητα.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, σχεδόν οι μισοί (42%) έκαναν διακοπές στο εξωτερικό κατά μέσο όρο δύο φορές ετησίως, και το 38% τρεις ή περισσότερες.

Από το Μάρτιο του 2020, το 57% δεν έχει κάνει διακοπές στο εξωτερικό και μόλις το 12% έκανε 2 φορές διακοπές, έναντι αντίστοιχου ποσοστύ 42% προ πανδημίας.

Από αυτούς που προσπάθησαν να αποδράσουν από την καθημερινότητα, το 70% ήρθαν αντιμέτωποι με ακύρωση των διακοπών τους στο εξωτερικό ή τις ακύρωσαν οι ίδιοι λόγω της πανδημίας και το 27% χρειάστηκε να ακυρώσει τρεις ή περισσότερες διακοπές.

Ο νούμερο ένα λόγος κράτησης διακοπών για τους Βρετανούς είναι η χαλάρωση (65%) και ακολουθεί ο ποιοτικός χρόνος με αγαπημένα πρόσωπα (45%), η χαρά του ταξιδιού (40%), η εξερεύνηση νέων προορισμών (30%) και η ψυχική υγεία (27%).

Όσον αφορά το μέλλον, ο COVID-19 εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη ανησυχία στο μυαλό των ανθρώπων στα ταξίδια στο εξωτερικό το 2022 (57%) και ακολουθούν το αυξανόμενο κόστος ζωής (48%) και οι παγκόσμιες συγκρούσεις (42%). Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) δηλώνει ότι αυτοί οι παράγοντες δεν είχαν καμία επίδραση στην προθυμία τους να κάνουν κράτηση διακοπών φέτος, με το 68% να αναφέρει ότι είναι απίθανο να τους εμποδίσει να κάνουν διακοπές.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα