Τουρισμός: Η Ευρώπη... πετάει τις μάσκες - Σε ποιες χώρες παραμένουν υποχρεωτικές

27 Apr 2022, 11:57 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Η Ευρώπη... πετάει τις μάσκες - Σε ποιες χώρες παραμένουν υποχρεωτικές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη αίρονται σταδιακά, διευκολύνοντας την προσέλευση τουριστών. Σε αυτή την τάση συμμετέχει και η χώρα μας η οποία από το Μάιο, αποσύρει πολλούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ωστόσο αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να απαιτούν μάσκα...

-Οι κάτοικοι της Ελλάδας και της Ιταλίας θα συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, δημόσιους χώρους έως τον Ιούνιο.

-Στην Αυστρία, οι μάσκες FFP2 είναι υποχρεωτικές στα σούπερ-μάρκετ και σε πολλές περιοχές της Γερμανίας στα καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

-Η Γαλλία ήρε το υποχρεωτικό μέτρο της μάσκας στους δημόσιους χώρους το Μάρτιο, παρότι συνεχίζει να ισχύει στις δημόσιες συγκοινωνίες, στους κόμβους μεταφορών όπως οι σταθμοί τρένων και στα κέντρα υγείας. Αντίστοιχους κανόνες ακολουθούν η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Οι χώρες που έχουν απελευθερώσει εντελώς το μέτρο της μάσκας είναι η Δανία, η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία και το Ην. Βασίλειο.

Οι ΗΠΑ ήραν πρόσφατα την υποχρεωτική μάσκα σε αεροπλάνα και τρένα, αφού ομοσπονδιακός δικαστής στη Φλόριντα έκρινε ότι η οδηγία με περίοδο ισχύος 14 μηνών ήταν παράνομη, όπως μετέδωσε το Reuters. Αμέσως μετά, η American Airlines, η United Airlines, η Delta Air Lines και η εθνική σιδηροδρομική γραμμή Amtrak κατάργησαν το μέτρο της μάσκας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αεροπορικές εταιρείες εφαρμόζουν την πολιτική μάσκας προσώπου ως υποχρεωτική ανάλογα με τους κανόνες της χώρας προορισμού. Επομένως, η EasyJet δεν απαιτεί πλέον μάσκα σε πτήσεις προς Βόρεια Ιρλανδία, Τζέρσεϊ, Νήσο του Μαν, Δανία, Φινλανδία, Κροατία, Σκωτία, Σλοβενία, Σουηδία, Γιβραλτάρ, Ελβετία, Ουγγαρία, Ισλανδία και Πολωνία. Το ίδιο ισχύει για τις British Airways και Virgin, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζονται πλέον μάσκες στις υπερατλαντικές πτήσεις.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα