Ψηφιακοί νομάδες σε κάμπινγκ

21 Apr 2022, 09:18 | ΤΑΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ψηφιακοί νομάδες σε κάμπινγκ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σχεδόν τριπλασιάστηκε μεταξύ 2018 και 2021 ο αριθμός των ψηφιακών νομάδων που εργάζονταν από κάμπινγκ, σύμφωνα με διαπίστωση της Dyrt, κορυφαίας εφαρμογής για κατασκηνώσεις με την πιο ενεργή διαδικτυακή κοινότητα κάμπινγκ.

 Η πανδημία έκανε την εξ αποστάσεως εργασία πανταχού παρούσα, αλλά οι κατασκηνωτές συνειδητοποίησαν σύντομα ότι «δουλειά από το σπίτι» θα μπορούσε εξίσου εύκολα να σημαίνει και «εργασία από το κάμπινγκ». Στην πρόσφατα δημοσιευμένη Έκθεση Κάμπινγκ 2022, το 23,8% των κατασκηνωτών δήλωσαν ότι το 2021 εργάζονταν από εγκαταστάσεις κάμπινγκ.

Για παράδειγμα, η κα Michelle Micallef, υπεύθυνη SEO στην εφαρμογή The Dyrt (φωτογραφία), ανέφερε ότι η εταιρεία της λειτουργεί με πλήρως απομακρυσμένη εργασία. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η ίδια εργάζεται από το τροχόσπιτό της, γνωρίζοντας παράλληλα πολλές διαφορετικές χώρες.

Από τις απαντήσεις της έρευνας που καταγράφηκαν στην Έκθεση Camping 2022, το 70% των κατασκηνωτών ανέφερε ότι τα ταξίδια του περιλαμβάνουν καθημερινές, αφού έτσι δεν χρειάζεται να θυσιάσει ημέρες από την άδειά του. Περαιτέρω, το 80%  των κατασκηνωτών ανέφερε ότι το 2021 ήταν η πρώτη φορά που αναζήτησε κάμπινγκ χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή κάμπινγκ για κινητά ή έναν ιστότοπο όπως αυτόν της The Dyrt. Μερικές από τις πληροφορίες που αναζητούσαν οι άνθρωποι στους χώρους κατασκήνωσης, ήταν η ποιότητα της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας και η διαθεσιμότητα Wi-Fi δύο δηλαδή από τα δεκάδες κριτήρια που περιλαμβάνει η εφαρμογή για τις περισσότερες από τις 44.000 καταχωρημένες κατασκηνώσεις.

Σχετικά με την The Dyrt

Στόχος της εφαρμογής, είναι να επεκτείνει την κοινότητα του κάμπινγκ και να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να απολαύσουν την ύπαιθρο. Με περισσότερες από 30 εκατ. ετήσιες επισκέψεις κατασκηνωτών και 4 εκατ. κριτικές, φωτογραφίες και συμβουλές που δημιουργούνται από χρήστες για χώρους κατασκήνωσης στις ΗΠΑ, η The Dyrt είναι η η μεγαλύτερη πηγή πληροφοριών για κάμπινγκ. Τέλος, το Dyrt PRO δίνει τη δυνατότητα στους κατασκηνωτές να σχεδιάζουν οδικές εκδρομές, να βρίσκουν ελεύθερες περιοχές κατασκήνωσης σε δημόσιες εκτάσεις, να χρησιμοποιούν την εφαρμογή εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα. 

 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα