Post Office Travel Money: Η Κέρκυρα στους 18 πιο value προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες το 2022

20 Apr 2022, 16:34 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Post Office Travel Money: Η Κέρκυρα στους 18 πιο value προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Kέρκυρα είναι ανάμεσα στους 18 φθηνότερους προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς ταξιδιώτες το 2022, όπως προκύπτει από το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Κόστους Διακοπών της έρευνας “Holiday Money Report” που διενήργησε το Post Office Travel Money ανάμεσα σε 36 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η κατάταξη των προορισμών διαμορφώνεται βάσει του κόστους οκτώ τουριστικών αντικειμένων που παραδοσιακά αγοράζουν οι Βρετανοί τουρίστες σε καθέναν από αυτούς (γεύμα τριών πιάτων για δύο με κρασί, μια κούπα καφέ, ένα μπουκάλι τοπικής μπύρας, ένα κουτί Coca-Cola, ένα ποτήρι κρασί, ένα μπουκάλι νερού, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό).

Έτσι, η Κέρκυρα αναδεικνύεται ως ο 18ος φθηνότερος προορισμός για τους Βρετανούς αυτό το καλοκαίρι, με το μέσο κόστος για τις παραπάνω αγορές να διαμορφώνεται σε 76,94 λίρες.

Φθηνότερος προορισμός αναδείχθηκε η Μαρμαρίδα της Τουρκίας (26,13 λίρες), και ακολούθησε η Sunny Beach της Βουλγαρίας, το Algarve της Πορτογαλίας και το Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής.

Σε επίπεδο σύγκρισης με το 2021, η Κέρκυρα εμφανίζει τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια μείωση στο κόστος των τιμών για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, η οποία διαμορφώνεται στο -15,4% έναντι του 2021, με πρωταθλήτρια τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας (-36,8%). Βασικός παράγοντας της μείωσης τιμών στην Τουρκία είναι η υποτίμηση της Τουρκικής λίρας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα