Τουρισμός: Η Αθήνα στις 12 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για διαδρομές σε αξιοθέατα με τα πόδια

13 Apr 2022, 12:03 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Η Αθήνα στις 12 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για διαδρομές σε αξιοθέατα με τα πόδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Aθήνα είναι στις 12 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις που προσφέρεται για περιηγήσεις και εξερεύνηση με τα πόδια, όπως προκύπτει από έρευνα της γερμανικής αλυσίδας οικονομικών ξενοδοχείων Motel One.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία ανέδειξε τις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης με ατραξιόν οι οποίες είναι επισκέψιμες με τα πόδια μέσα σε μια ημέρα, κορυφαία πόλη για εξερευνήσεις με τα πόδια είναι η Βρύγη του Βελγίου, και ακολουθούν το Μάντσεστερ, η Φρανκφούρτη, το Ντουμπρόβνικ και η Λειψία.

Η Γερμανία και η Ιταλία είναι οι χώρες με τις περισσότερες πόλεις στην κατάταξη των 20, ενώ συνολικά αναδεικνύονται 13 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα κριτήρια διαμόρφωσης της κατάταξης αυτής ήταν ο αριθμός των επισκεπτών, τα Google trends και οι τουριστικές ατραξιόν. Στο πλαίσιο αυτό αναλύθηκαν δεδομένα από την Tripadvisor και τη Google για να καθοριστούν οι κορυφαίες ατραξιόν σε κάθε πόλη.

Κάθε πόλη θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 5 βασικές ατραξιόν οι οποίες είναι επισκέψιμες με τα πόδια σε διάστημα από 30 λεπτά έως 1,5 ώρα. Αυτές οι περιηγήσεις πόλης καλύπτουν αποστάσεις από 2,3 έως 6,7 χλμ.

Όσον αφορά την Αθήνα, ο χρόνος διαδρομής με τα πόδια στα κυριότερα αξιοθέατά της ανέρχεται σε 1 ώρα και οκτώ λεπτά, για απόσταση 5 χλμ, και αριθμό βημάτων 6.561.

Η έρευνα αναφέρει για τη διαδρομή στην Αθήνα: Στο Ναό του Ηφαίστου, ακολουθήστε το μικρό μονοπάτι που οδηγεί μετά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο -που αξίζει να το δείτε από μόνο του- στην Ακρόπολη, το περίφημο φρούριο της πόλης του 5ου αιώνα π.Χ. Στην πραγματικότητα, σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα βρίσκονται παντού: από τον Παρθενώνα και τον Ναό του Διός μέχρι το παλιό κτίριο της Βουλής. Σημαντική σημείωση: Η Αθήνα μπορεί να έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Έχετε λοιπόν μαζί σας άφθονο νερό και καπέλο.

Ο χρόνος που διαθέτει κανείς για ταξίδια πόλης είναι συχνά σύντομος και πολύτιμος, και με τις πόλεις που αναδείχθηκαν προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν μεγάλα αστικά κέντρα με τα πόδια και να αποκτήσουν εμπειρίες από τις ατραξιόν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Motel One, Daniel Müller.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα