International SOS: Πώς θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια το 2022

10 Jan 2022, 14:23 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

International SOS: Πώς θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας International SOS προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί σχετικά με τους κινδύνους που εμπεριέχονται στα ταξίδια καθώς η παραλλαγή κορωνοϊού Όμικρον αναδύεται, λόγω της γρήγορης διασπορά της, ως σημαντική απειλή στα παγκόσμια ταξίδια.

Είναι ζωτικής σημασίας οι εργοδότες να συνεχίσουν να κοινοποιούν επικαιροποιημένες συμβουλές ώστε να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να ταξιδεύουν με ασφάλεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος της International SOS, Jamon Ngoencharee, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να παραβλέψουμε τα απλά μέτρα που περιορίζουν τους κινδύνους, όπως οι μάσκες, η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του πλήθους.

Συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

-Εμβολιαστείτε | Η εταιρία προτρέπει τους ταξιδιώτες να κάνουν την ενισχυτική δόση και ετήσιο εμβόλιο για τη γρίπη. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φορούν μάσκα οταν αυτό απαιτείται, να αποφεύγουν τα μεγάλα πλήθη εάν μπορούν, να αποστασιοποιούνται όταν είναι δυνατό και να πλένουν τα χέρια τους.

-Επιλέξτε ευέλικτα δρομολόγια | Είναι πολύ καλή πρακτικό το να έχετε ευέλικτες επιλογές αναχώρησης και επιστροφής. Τα μέτρα πρόληψης είναι σημαντικότερα από ποτέ, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορεί να αλλάξουν την τελευταία στιγμή ή μπορεί να χρειαστεί να απομονωθείτε.

-Να ενημερώνεστε για τους τελευταίους περιορισμούς εν όψει της Όμικρον και για τις σχετικές αλλαγές στους ταξιδιωτικούς κανονισμούς | Είναι σημαντικό να διαπιστώνετε ποιοί περιορισμοί μπορεί να σας επηρεάσουν, ιδιαίτερα εφόσον αυτοί ποικίλουν βάσει της κατάστασης εμβολιασμού και της εθνικότητας. Διαπιστώστε εάν απαιτούνται τεστ πριν την αναχώρηση ή μετά την άφιξη, εάν υπάρχουν απαιτήσεις απομόνωσης ή μάσκας ή εάν χρειάζετε να κατεβάσετε ψηφιακό διαβατήριο υγείας για να πιστοποιήσετε την κατάσταση εμβολιασμού.

- Ο συγχρονισμός είναι το παν | Προσθέστε επιπλέον χρόνο ταξιδιού για να φτάσετε στον προορισμό σας λόγω πρόσθετων και μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών απαιτήσεων και διαδικασιών. Για διεθνή ταξίδια, ενδέχεται να υπάρχουν νέες φόρμες που πρέπει να συμπληρώσετε ή επιπλέον υγειονομικοί έλεγχοι.

- Ασφάλεια μέσα στο πλήθος | Όταν ταξιδεύουμε, συχνά συναντούμε ουρές και πλήθη. Αυτό συμβαίνει συχνά καθώς οι επιβάτες πρέπει να περάσουν από πρόσθετους ελέγχους Covid-19. Αφού φτάσετε στον προορισμό σας, μπορεί επίσης να συναντήσετε πολλά πλήθη σε αγορές ή θρησκευτικές λειτουργίες. Είναι σημαντικό να παραμείνετε μακριά από το πλήθος: να είστε σε εγρήγορση, να κρατάτε τα τιμαλφή ασφαλή ή μακριά από τα αδιάκριτα μάτια, να προσδιορίζετε τα πλησιέστερα σημεία εξόδου σας και να τηρείτε τις τοπικές οδηγίες εάν συμβεί κάτι.

- Φάτε, πιείτε και ενημερωθείτε. Καθώς εξακολουθούν να ισχύουν πολλοί περιορισμοί, το κλειδί για να ταξιδεύετε με επιτυχία είναι να ενημερώνεστε με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και για τυχόν αναδυόμενες εξελίξεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα διεθνή ταξίδια, καθώς οι περιορισμοί εξακολουθούν να διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα και μπορούν να επιβληθούν με μικρή ειδοποίηση.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα