Η Αθήνα στις 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για γεύματα σε εστιατόριο

21 Oct 2021, 11:45 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Αθήνα στις 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για γεύματα σε εστιατόριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Aθήνα είναι ανάμεσα στις 10 φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης όσον αφορά το μέσο κόστος γευμάτων σε εστιατόρια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η Maxima Kitchen Equipment.

Η εταιρία διερεύνησε τις κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης προκειμένου να ανακαλύψει τις 10 ακριβότερες και 10 φθηνότερες ως προς το κόστος των γευμάτων στα εστιατόρια, αξιοποιώντας δεδομένα των Expatistan και Numbeo για το κόστος διαβίωσης.

Η ανάλυση βασίστηκε την τιμή ενός γεύματος για δύο σε φθηνό εστιατόριο, την τιμή σε εστιατόριο με μεσαίες τιμές, το κόστος ενός μεσημεριανού γεύματος, το κόστος ενός γεύματος σε pub και την τιμή ενός γεύματος τριών πιάτων σε ιταλικό εστιατόριο.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το μέσο κόστος ενός γεύματος για δύο σε εστιατόριο της Αθήνας ανέρχεται στα 36 ευρώ, καθιστώντας την τη 10η φθηνότερη πόλη της Ευρώπης στη συγκεκριμένη κατάταξη.

Φθηνότερη χώρα αναδείχθηκε η Κωνσταντινούπολη, με το μέσο κόστος γεύματος για δύο σε εστιατόριο να ανέρχεται σε 17,42 ευρώ. Ακολουθεί η Αγ. Πετρούπολη (21,60 ευρώ) και η Βουδαπέστη (22,50 ευρώ).

Δείτε τις 10 φθηνότερες και 10 ακριβότερες ευρωπαϊκές πόλεις βάσει του κόστους γευμάτων σε εστιατόριο...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα