Τα κρυπτονομίσματα εισέρχονται στον τουρισμό πολυτελείας

18 Oct 2021, 10:25 | ΤΑΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τα κρυπτονομίσματα εισέρχονται στον τουρισμό πολυτελείας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη, έως και διαμονές σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα κρυπτονομίσματα εισέρχονται στις τουριστικές υπηρεσίες και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ένα ίσως από τα ηχηρότερα παραδείγματα, είναι το σούπερ γιοτ των 72 μέτρων, Azteca, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Monaco Yacht Show, το οποίο διατίθεται προς πώληση μέσω του broker Edmiston μόνο για κρυπτονομίσματα bitcoin, με ισοδύναμη τιμή 65 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, το Azteca μπορεί να φιλοξενήσει 16 επισκέπτες σε οκτώ καμπίνες, συμπεριλαμβανομένης της master σουίτας η οποία διαθέτει δύο μπάνια και ένα πτυσσόμενο μπαλκόνι. Το γιοτ προσφέρει επίσης χώρους σπα, κομμωτήριο, χώρο ηλιοθεραπείας και υπαίθριο υδρομασάζ. Στον ημιυπαίθριο χώρο, beach club των 100 τ.μ. διαθέτει χώρο για ξαπλώστρες και εύκολη πρόσβαση στο νερό για τους επισκέπτες του. Σημειώνεται ότι η εμβέλειά του, είναι 6.500nm με ταχύτητα 14 κόμβων.

Γιατί όμως να αγοράσει κανείς ένα γιοτ με Bitcoin; Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι έχουν συσσωρεύσει σημαντικό πλούτο σε κρυπτονομίσματα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα ξοδέψουν. Επιπλέον, η συναλλαγή είναι ανώνυμη, οπότε για ορισμένους αγοραστές, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί πλεονέκτημα.

Από την άλλη πλευρά, εξετάζοντας κάτι πιο προσιτό, οι λάτρεις του bitcoin, του ethereum και άλλων 40 γνωστών κρυπτονομισμάτων μπορούν να πραγματοποιούν ασφαλείς συναλλαγές για κρατήσεις σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο του δικτύου Pavilions, σε Ευρώπη και Ασία, από τα τρία μπουτίκ ξενοδοχεία του στη Ρώμη έως τις τροπικές κατοικίες στο Πουκέτ. Σημειώνεται ότι το brand συμμετέχει στην αμερικανική αλυσίδα πολυτελείας Kessler Collection, η οποία ανακοίνωσε φέτος ότι θα αρχίσει να λαμβάνει πληρωμές με Bitcoin ως μέρος ενός αυξανόμενου αριθμού προορισμών που αγκαλιάζουν τα κρυπτονομίσματα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα