Τηλε-εργασία: Πώς εταιρείες προσελκύουν εργαζόμενους να βγουν από το σπίτι 

13 Oct 2021, 10:10 | ΤΑΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τηλε-εργασία: Πώς εταιρείες προσελκύουν εργαζόμενους να βγουν από το σπίτι 

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η τηλε-εργασία ή η απομακρυσμένη εργασία, έχει πλέον καθιερωθεί και από ότι φαίνεται, θα επιβιώσει της πανδημίας του κορωνοϊού. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό, οι άνθρωποι εργάζονται πια από το σπίτι και θα εξακολουθήσουν να το πράττουν, ακόμη κι όταν μεταβληθούν οι υγειονομικές συνθήκες. Η κυριότερη ίσως αιτία της εδραίωσης της τηλε-εργασίας, είναι το χαμηλότερο κόστος, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζόμενους. Το κόστος συντήρησης φυσικών χώρων, όπως είναι τα γραφεία, πέφτει κατακόρυφα και ταυτόχρονα βελτιώνεται η εικόνα του οικογενειακού προϋπολογισμού, αφού οι τηλε-εργαζόμενοι δεν ξοδεύουν πλέον χρήματα για τη μετακίνησή τους αλλά και για τη φύλαξη των παιδιών, που είναι μία σημαντική μηνιαία δαπάνη.  

Παρατηρώντας τον όγκο των τηλε-εργαζόμενων, εταιρείες όπως είναι για παράδειγμα η Incipio Group και η Little Houses Group άρχισαν να σχεδιάζουν χώρους κατάλληλους για τηλε-εργαζόμενους, που, ναι μεν εργάζονται από το σπίτι, ωστόσο επιδιώκουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, ιδιαίτερα εάν έχουν μικρά παιδιά.  Το 2022 λοιπόν στο Λονδίνο της Αγγλίας, σε έναν χώρο περίπου 2000 τετραγωνικών μέτρων, θα λειτουργήσει ένας από τους πρώτους πολύ-χώρους για τηλε-εργαζόμενους που είτε έχουν παιδιά, είτε απλά θέλουν να έχουν σε απόσταση αναπνοής εγκαταστάσεις όπως γυμναστήριο, μαθήματα γιόγκα, εστιατόριο, καφέ και άλλες επιλογές ευεξίας και ψυχαγωγίας. Το νέο project, Jaego’s House, θα λειτουργεί ως ένα νέο είδος οικογενειακής λέσχης, με συνδρομές που ξεκινούν από 99 λίρες Αγγλίας το μήνα, με κόστος εγγραφής 150 λίρες Αγγλίας ισοβίως και φθάνουν μέχρι τις 175 λίρες Αγγλίας το μήνα, με κόστος εγγραφής 250 λίρες το μήνα για συνδρομές διάρκειας ενός έτους. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα και ημερήσιων καρτών για τους πελάτες που δεν θέλουν να δεσμευτούν με μακροχρόνιες συνδρομές.  Μεταξύ άλλων,  οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν γυμναστήριο διαμορφωμένο σε ζούγκλα και χώρο αναψυχής για τα παιδιά, υπηρεσία παιδικής φροντίδας και παιδικό κινηματογράφο.

Για τους ενήλικες υπάρχουν φυσικά πλήρως διαμορφωμένοι χώροι εργασίας, γραφείο, γυμναστήριο, αίθουσα περιποίησης και βιβλιοθήκη. Το Jaego's House είναι ένα έξυπνο ντεμπούτο από τη Little Houses Group, το οποίο έχει παρατηρήσει ένα κενό στην αγορά για χώρους που επιτρέπουν στους γονείς να εργάζονται, συνυπάρχοντας με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στον ίδιο χώρο. Ιδιαίτερα για τους γονείς που μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως, αντί να στέλνουν τα παιδιά τους σε ξεχωριστό νηπιαγωγείο, θα μπορούν να τα έχουν μαζί τους κάθε ημέρα της εβδομάδας, χωρίς να αντιμετωπίζουν χαοτικές καταστάσεις στα μικρά διαμερίσματα. Επιπλέον, το νηπιαγωγείο που θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις,  θα προσφέρει πρόγραμμα που θα βασίζεται στις καλύτερες από μια σειρά από καθιερωμένες προσεγγίσεις εκπαίδευσης της προσχολικής ηλικίας, σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς φροντίδας παιδιών και γονέων.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος συμμετοχών θα είναι διαθέσιμος την 1η Φεβρουαρίου 2022, με ειδική τιμή. Οι συνδρομές είναι διαθέσιμες με σειρά προτεραιότητας και είναι αυστηρά περιορισμένες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα