Τουρισμός: Πώς διαμορφώνεται ο ανταγωνισμός στα πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο – «Ακριβή» η Ελλάδα

11 Oct 2021, 14:25 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Πώς διαμορφώνεται ο ανταγωνισμός στα πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο – «Ακριβή» η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Τσιμπημένες» τιμές έναντι άλλων Μεσογειακών προορισμών καταγράφει για την Ελλάδα έρευνα της βρετανικής ένωσης προστασίας καταναλωτών Which? όσον αφορά τα οργανωμένα πακέτα διακοπών για τον Οκτώβριο που προσφέρονται αυτή τη στιγμή σε ηλιόλουστους προορισμούς.

Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος ακριβότερος προορισμός για διακοπές τριών αστέρων μετά τη Μάλτα. Ωστόσο, είναι ελαφρώς φθηνότερη σε σχέση με την Ισπανία, όσον αφορά το μέσο κόστος για διακοπές τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων (702 λίρες το άτομο).

Το μέσο κόστος των διακοπών τριών αστέρων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών της, ανέρχεται σε 679 λίρες το άτομο, και όπως επισημαίνει η Which?, «υπάρχουν και πιο οικονομικοί προορισμοί να επισκεφθείτε».

Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα ξεπερνούν τις μέσες θερμοκρασίες της Μάλτας, όμως ακόμα και τα πιο «ζεστά» μέρη της χώρας δεν φτάνουν τις θερμοκρασίες της Σεβίλλης. Η μέγιση θερμοκρασία στη Ρόδο φτάνει τους 24 °C και στην Κρήτη και Κέρκυρα τους 22°C.

Ωστόσο, η Ελλάδα διαθέτει κατά μέσο όρο μία επιπλέον ώρα ηλιοφάνειας ημερησίως, με οκτώ ώρες στη Ρόδο κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Επίσης, ενδείκνυται για κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα.

Η Κροατία είναι ο φθηνότερος προορισμός για οργανωμένες διακοπές τον Οκτώβριο, ανάμεσα σε όσους εξετάστηκαν από την έρευνα της Which?, με το μέσο κόστος διακοπών τριών αστέρων να ανέρχεται σε 485 λίρες το άτομο. Οι διακοπές στην Κροατία είναι φθηνότερες κατά 350 λίρες από τις αντίστοιχες στη Μάλτα. Ακόμα και στις διακοπές τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων, η Κροατία παραμένει ο φθηνότερος προορισμός με 520 λίρες το άτομο. Η Κροατία δεν είναι ο πιο θερμός και ηλιόλουστος προορισμός αυτή τη περίοδο της χρονιάς.

Η Μάλτα αναδείχθηκε ως ο ακριβότερος προορισμός με μέσο κόστος των πακέτων τριών αστέρων στις 805 λίρες το άτομο και για τα πακέτα τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων στις 867 λίρες.

Η Πορτογαλία έχει μέσο κόστος διακοπών τριών αστέρων στις 671 λίρες το άτομο. Τον Οκτώβριο, οι μέσες διακοπές τριών αστέρων στην Πορτογαλία είναι κατά 42 λίρες ακριβότερες, ανά άτομο, από τις αντίστοιχες διακοπές στην Ισπανία. Η μέση τιμή για διακοπές πολυτελείας ανέρχεται σε 668 λίρες, 44 λίρες χαμηλότερα έναντι της Ισπανίας.

Το μέσο κόστος διακοπών στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Καναρίων και των Βαλεαρίδων, ανέρχεται σε 629 λίρες το άτομο, με τη χώρα να τοποθετείται στη μέση του εύρους τιμών της έρευνας. Για πολυτελείς διακοπές, η μέση τιμή ανεβαίνει κατά 83 λίρες και φθάνει στις 712 λίρες το άτομο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα