Τουρκία, Κύπρος και Ελλάδα οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ρώσων κατά το α’ εξάμηνο

04 Oct 2021, 15:44 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρκία, Κύπρος και Ελλάδα οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ρώσων κατά το α’ εξάμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Τουρκία, η Κύπρος και η Ελλάδα ήταν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ρώσων ταξιδιωτών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία από τη ρωσική υπηρεσία συνόρων FSB.

Ειδικότερα, η Ελλάδα, τρίτος δημοφιλέστερος προορισμών των Ρώσων όπως φαίνεται από τα στοιχεία, υποδέχθηκε μεγάλο αριθμό Ρώσων ταξιδιωτών το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς ο οποίος ανήλθε σε 32.650 ταξιδιώτες.

Παρόλ’ αυτά, ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος σε σχέση με της αντίστοιχης περιόδου του 2019, καθώς οι περισσότεροι προορισμοί της ΕΕ φέτος, εξαιρουμένης της Τουρκίας, εφάρμοσαν αυστηρούς κανονισμούς στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Επί του παρόντος, η Ρωσία εμπίπτει στη λίστα εξαιρέσεων της Ελλάδας, που σημαίνει ότι όλοι οι Ρώσοι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό δεν υπόκεινται σε περιορισμούς καραντίνας. Ωστόσο απαιτείται να περνούν από τεστ με την άφιξή τους στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.

Η Τουρκία ήταν ο δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων. Βάσει των στοιχείων της υπηρεσίας FSB, το πρώτο εξάμηνο του 2021 806.212 άνθρωποι ταξίδεψαν από τη Ρωσία με προορισμό την Τουρκία για λόγους αναψυχής. Οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία παρουσίασαν αύξηση 135% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Ο αριθμός των Ρώσων, ωστόσο, υπολείπεται από τα επίπεδα προ κορωνοϊού του 2019.

Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός ήταν η Κύπρος με 172.671 Ρώσους τουρίστες οι οποίοι ταξίδεψαν στη χώρα το α’ εξάμηνο της χρονιάς, σημαντικά λιγότεροι έναντι όσων ομοεθνών τους ταξίδεψαν στην Τουρκία. Ωστόσο, σε σύγκριση με το 2020, ο αριθμός των Ρώσων που ταξίδεψε στην Κύπρο εμφανίζει αύξηση.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα