Τουρισμός: Οι Γερμανοί συνεχίζουν να αποφεύγουν τις προκρατήσεις διακοπών

01 Oct 2021, 13:50 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Οι Γερμανοί συνεχίζουν να αποφεύγουν τις προκρατήσεις διακοπών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H αβεβαιότητα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας προκαλεί δεύτερες σκέψεις στους Γερμανούς για να προχωρήσουν σε προκρατήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της ανάλυσης Travel Data + Analytics (TDA), τον Αύγουστο, μία στις τέσσερις κρατήσεις διακοπών αφορούσε αναχώρηση μέσα στον ίδιο μήνα.

Όσον αφορά τον Αύγουστο, το ένα τέταρτο των εσόδων από κρατήσεις αφορούσε ταξίδια του Αυγούστου ενώ το 48% αφορούσε διακοπές τον Σεπτέμβριο και και τον Οκτώβριο. Δημοφιλέστεροι προορισμοί ήταν τα Κανάρια, η Ελλάδα, η Τουρκία και Βαλεαρίδες.

Οι προκρατήσεις για την προσεχή χειμερινή σεζόν καταλαμβάνουν μερίδιο 17% στα έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι η χειμερινή σεζόν του 2021/22 έχει αθροιστικά έσοδα 51% χαμηλότερα σε σχέση με τη χειμερινής σεζόν προ διετίας.

Η ανάλυση TDA Travel Intelligence βασίζεται σε δεδομένα κρατήσεων σε 1.750 ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν τις στατικές πωλήσεις στη Γερμανία. Επιπλέον, καταγράφονται και δεδομένα κρατήσεων από τα κλασικά ταξιδιωτικά πόρταλ και ιστοσελίδες τουρ οπερείτορ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα