Έρευνα: Το Παρίσι η πιο απογοητευτική πόλη city break στον κόσμο, λόγω... συνδρόμου του Παρισιού

29 Sep 2021, 13:13 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα: Το Παρίσι η πιο απογοητευτική πόλη city break στον κόσμο, λόγω... συνδρόμου του Παρισιού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σχεδόν μία στις πέντε κριτικές στην Google για το Παρίσι είναι αρνητικές, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το δίκτυο αποθήκευσης αποσκευών Radical Storage σε χιλιάδες κριτικές στην διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης.

Οι κριτικές στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα (140.000 στο σύνολό τους) αφορούσαν τα κορυφαία τουριστικά σημεία περιηγήσεων, τις ατραξιόν, τις δραστηριότητες, τα πάρκα, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία σε 20 από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς city break στον κόσμο, καταγράφοντας τις αρνητικές και τις θετικές απόψεις των ταξιδιωτών.

Το Παρίσι απογοήτευσε τους περισσότερους ταξιδιώτες, καθώς από τις 3.243 κριτικές για την πόλη το 18% ήταν αρνητικές, με το 25% των αρνητικών κριτικών να περιγράφουν την πρωτεύουσα της Γαλλίας ως «φριχτή».

Επίσης, το Χονγκ Κονγκ θεωρήθηκε υπερτιμημένο με μία στις έξι κριτικές, ή το 15,9%, να είναι αρνητικές. Το 21,6% των αρνητικών κριτικών περιγράφουν το Χονγκ Κονγκ ως μια πόλη με «αγένεια» και το 23,9% των χρηστών δήλωσαν απογοητευμένοι από το ταξίδι τους σε αυτήν.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πρόκειται για το φαινόμενο που ονομάζεται «σύνδρομο του Παρισιού», καθώς, όπως εξηγούν ότι πρόκειται για μια υπαρκτή ψυχολογική κατάσταση η οποία βιώνεται κάποιες φορές από ανθρώπους που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Παρίσι με υπερβολικά ρομαντικές προσδοκίες από την πόλη, με συνέπεια να απογοητεύονται όταν αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα.

Η γραφική και παραμυθένια εικόνα του Παρισιού που αποτυπώνεται στις ταινίες και στα βιβλία δεν συνάδει πάντα με την πραγματικότητα της πόλης και η συνειδητοποίηση αυτή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους τουρίστες της. Το φαινόμενο του συνδρόμου έχει επίσης και σωματική εκδήλωση, με τα συμπτώματα να περιλαμβάνουν παραισθήσεις, άγχος, ζάλη και εφίδρωση.

Η τρίτη, τέταρτη και πέμπτη πιο απογοητευτική πρωτεύουσα ήταν η Σεούλ, η Μπανγκόγκ και η Σιγκαπούρη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα