Έρευνα: Τα 2/3 των Ευρωπαίων θεωρούν ότι τα ταξίδια δεν είναι ασφαλή – Οι κορυφαίες τάσεις του μέλλοντος

10 Sep 2021, 13:37 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα: Τα 2/3 των Ευρωπαίων θεωρούν ότι τα ταξίδια δεν είναι ασφαλή – Οι κορυφαίες τάσεις του μέλλοντος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το ένα τρίτο των ταξιδιωτών νιώθει ακόμα ανασφάλεια να ταξιδέψει ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που διενήργησε σε 5.300 ανθρώπους από μεγάλες αγορές της Ευρώπης αλλά και εκτός ΕΕ (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Κίνα) η εταιρία συμβούλων στρατηγικής και μάνατζμεντ Oliver Wyman. Το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωπαίων ανέρχεται σε δύο τρίτα.

Παρότι τα διεθνή ταξίδια και τα ταξίδια εσωτερικού άρχισαν να καταγράφουν αύξηση, τα προληπτικά μέτρα και άλλοι περιορισμοί που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και εφαρμόζονται από πολλές κυβερνήσεις, συνεχίζουν να προκαλούν κλίμα ανασφάλειας στους ταξιδιώτες για ορισμένες χώρες.

Το ένα τέταρτο έως ένα τρίτο συνεχίζουν να νιώθουν ανασφάλεια όπου περιλαμβάνεται εκτενής αλληλεπίδραση με ανθρώπους, ωστόσο το ποσοστό τους παρουσιάζει βελτίωση 20% έναντι του Οκτωβρίου του 2020, όταν σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες ένιωθαν το ίδιο για τα ταξίδια, δήλωσαν οι συνεργάτες της Oliver Wyman, Bruce Spear, Jessica Stansbury και Bruno Despujol

Οι ερωτηθέντες στη Γαλλία ενδιαφέρονταν περισσότερο για ταξίδια, ενώ στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία λιγότερο.

Οι προοπτικές των ταξιδιών είναι πολύ καλύτερες όμως τα μεγάλα εμπόδια είναι οι αργοί ρυθμοί των εμβολιασμών σε ορισμένες περιοχές, η ανασφάλεια σχετικά με τις νέες παραλλαγές του ιού και οι διαφορετικές πολιτικές των κυβερνήσεων όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας.

Επιπλέον, όπως έδειξε η έρευνα, οι επαγγελματικοί λόγοι δεν προσελκύουν πολλούς Ευρωπαίους ταξιδιώτες σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας.

Όσον αφορά τα ταξίδια αναψυχής, αναμένεται αύξηση των μικρότερης διάρκειας διακοπών σε κοντινό προορισμό, καθώς οι ερωτηθέντες υπογράμμισαν ότι συνεχίζουν να νιώθουν ανασφάλεια στις διεθνείς πτήσεις (25%) έναντι των πτήσεων εσωτερικού (15%). Άλλωστε, η έρευνα δείχνει ότι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής θα αποτελέσουν άλλη μια μεγάλη τάση.

Τα μέτρα υγείας και ασφάλειας έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό μέρος των συστατικών ενός ταξιδιού.

Η πανδημία έχει κάνει τους ταξιδιώτες να μελετούν προσεκτικά τον προγραμματισμό ταξιδιών στο εξωτερικό, ωθώντας τους να ακολουθούν προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Το πιο κρίσιμης σημασίας μέτρο παραμένει η κοινωνική αποστασιοποίηση ενώ το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να κάθεται ανάμεσα σε άδειες θέσεις στο αεροσκάφος. Επιπλέον, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι επιθυμούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Τέλος, ενώ πολλές χώρες παγκοσμίως ανοίγουν τα σύνορά τους στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, μόλις το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών θεωρεί τον εμβολιασμό σημαντικό.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα