Μόλις ένας στους 10 Βρετανούς νιώθει σιγουριά να κάνει διακοπές στο εξωτερικό το 2021

16 Jun 2021, 13:19 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Μόλις ένας στους 10 Βρετανούς νιώθει σιγουριά να κάνει διακοπές στο εξωτερικό το 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To ένα τρίτο των Βρετανών δεν σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2021 και, αντίθετα, τα τρίτα τέταρτα σκοπεύουν να κάνουν διακοπές εσωτερικού, όπως αποκαλύπτει έρευνα της YouGov σε δείγμα 4.250 ενηλίκων.

Μόλις ένας στους 10 νιώθει σιγουριά να ταξιδέψει αυτή τη χρονιά στο εξωτερικό για διακοπές με το 8% να έχει κάνει ήδη κράτηση.

Η τάση αυτή ενισχύεται από τα ευρήματα της UserTesting, σύμφωνα με τα οποία οι περισσότεροι ταξιδιώτες εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν, με το 93% των γυναικών και το 86% των ανδρών να προγραμματίζουν ημερήσια ταξίδια και το 86% των γυναικών και το 60% των ανδρών διακοπές staycation.

Όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, το 73% δήλωσε ότι είναι από μέτρια έως πάρα πολύ προσεκτικοί, με το 33% των γυναικών και το 40% των ανδρών να δηλώνει ότι δεν έχουν τέτοια σχέδια για φέτος.

Επιπλέον, έρευνες της Visit Britain δείχνουν επίσης αύξηση της τάσης για staycation και ημερήσια ταξίδια. Το 18% των Βρετανών θα κάνουν περισσότερες διακοπές στο Ην. Βασίλειο έναντι μόλις 12% που έκαναν το ίδιο τον Ιούνιο του 2020, ενώ το 31% δήλωσε ότι οι διακοπές στο Ην. Βασίλειο θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα έναντι αντίστοιχου ποσοστού 25% τον προηγούμενο Ιούνιο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα