Τουρισμός: Απίθανη η εισροή Βρετανών σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς πριν από τον Αύγουστο

15 Jun 2021, 13:37 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Απίθανη η εισροή Βρετανών σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς πριν από τον Αύγουστο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Απομακρύνεται η πιθανότητα για ουσιαστικές τουριστικές ροές των Βρετανών στο εξωτερικό πριν από τον Αύγουστο, όπως προειδοποιούν επικεφαλής του τουρισμού.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μετέθεσε για τις 19 Ιουλίου την οριστική «Ημέρα Ελευθερίας» κατά την οποία θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα οι περισσότεροι μεγάλοι τουρ οπερείτορ εκτείνουν την περίοδο ακυρώσεων μέσα στον Ιούλιο.

Ο επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων της περιοχής της Βαλένθια, Hosbec, Toni Mayor, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον βρετανό Πρέσβη, δήλωσε ότι ο εξερχόμενος τουρισμός από το Ην. Βασίλειο θα μπει στον πάγο μέχρι τουλάχιστον τον Αύγουστο.

Τα επίπεδα κορωνοϊού στην Ισπανία παραμένουν υψηλά ανά περιοχές και η εικόνα δεν είναι ομοιγενής στη χώρα, επομένως πιστεύω οτι θα χρειαστεί να περιμένουμε, δήλωσε.

Εκπρόσωποι του τουρισμού της Τουρκίας λαμβάνουν επίσης αντίστοιχα μηνύματα από το υπουργείο Εξωτερικών. 

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρίες British Airways, Virgin Atlantic και easyJet ακυρώνουν πτήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Η TUI επίσης ακύρωσε προγράμματα διακοπών του Ιουλίου, αναφέροντας ως λόγο τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα.

Οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί δεν περιμένουν μεγάλες αλλαγές στις ταξιδιωτικές συστάσεις προς τους Βρετανούς πριν τις αρχές Αυγούστου.

Παράλληλα, ορισμένες χώρες θέτουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο εξαιτίας της γρήγορης εξάπλωσης της παραλλαγής Delta του κορωνοϊού. Η Ολλανδία ανακοίνωσε περιορισμούς καραντίνας για ταξίδια από το Ην. Βασίλειο ενώ η Ιρλανδία και η Ιταλία ενδέχεται να ακολουθήσουν με αντίστοιχα μέτρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να επιβληθεί και πάλι καραντίνα για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία εάν ο αριθμός των κρουσμάτων με την παραλλαγή κορωνοϊού συνεχίσει να αυξάνεται.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα