Διευθυντής ΙΤΒ: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι σύντομα απαραίτητο όσο το διαβατήριο

25 Feb 2021, 15:42 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Διευθυντής ΙΤΒ: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι σύντομα απαραίτητο όσο το διαβατήριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι στο μέλλον το ίδιο απαραίτητο με το διαβατήριο όμως η ταξιδιωτική συμπεριφορά των ανθρώπων δεν θα αλλάξει ριζικά μετά την πανδημία, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΙΤΒ, David Ruetz.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουριστικό περιοδικό Connoisseur Circle, ο κ. Ruetz υποστηρίζει ότι ένα μεγάλο μέρος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα εξαρτάται στο μέλλον από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προκειμένου να εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους ταξιδιώτες και τους εργαζόμενους και να προλαμβάνει πιθανό κλείσιμο προορισμών λόγω εξάρσεων του κορωνοϊού.

Σε πολλά μέρη του κόσμου απαιτείται ήδη πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κίτρινο πυρετό. Στην Α. Αφρική το διαβατήριο εμβολιασμού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού, όπως το διαβατήριο, τόνισε.

Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι πιθανοί περιορισμοί δεν μπορούν να στερήσουν από τους ανθρώπους την επιθυμία για ταξίδια. Αντίθετα, η επιθυμία για ταξίδια έχει αυξηθεί έπειτα από πολλούς μήνες lockdown. Πλέον, πολλά εξαρτώνται, δήλωσε, από την πρόοδο της επιστήμης και τη συνεργασία σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΙΤΒ, η αγορά τουρισμού πολυτελείας ιδιαίτερα, συνεχίζει να έχει προοπτικές μεγάλης ανάκαμψης. Η επιθυμία για απομόνωση και αποστασιοποίηση σε αυτό το κομμάτι του τουρισμού ικανοποιούνταν τόσο πριν όσο και μετά την πανδημία.

Η πολυτέλεια ορίζεται με άυλους όρους και σε αντίθεση με την αυθονία και τη χλιδή, ζητούμενά του είναι η ανακάλυψη του εαυτού, η απλότητα και η αυθεντικότητα. Αυτή η τάση καταγράφεται όλο και περισσότερο.

Ο κ. Ruetz υπογράμμισε ότι η πανδημία αποτέλεσε μια ευκαιρία για επανεξέταση του κόνσεπτ των διακοπών και των ταξιδιών. Ακόμα και πριν την πανδημία, ο υπερτουρισμός και η υπερθέρμανση του πλανήτη έδειχναν ξεκάθαρα ότι χρειαζόταν να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ταξίδια. Ακόμα κι αν το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας είναι διαφορετικό, δεν θα είναι απαραίτητα χειρότερο, εξήγησε.  

Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι τα ταξίδια θα επιστρέψουν. Η σημασία των ταξιδιών ως πηγή εμπειριών και αναμνήσεων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και όλοι αισθανθήκαμε τι σημαίνει να στερούμαστε ξαφνικά την ελευθερία μας, υπογράμμισε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα