Ευρωπαϊκή τουριστική συμμαχία: Προτάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού

25 Feb 2021, 13:16 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ευρωπαϊκή τουριστική συμμαχία: Προτάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περισσότεροι από 60 τουριστικοί οργανισμοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παρουσιάζουν μια σειρά προτάσεων στα κράτη-μέλη της ΕΕ σχετικά με το πώς θα ανοίξουν τα ταξίδια στην Ευρώπη εγκαίρως για το καλοκαίρι του 2021.

Η σύνταξη ενός οδικού χάρτη για την αποκατάσταση των ταξιδίων βρίσκεται στο επίκεντρων των προτάσεων, οι οποίες παρουσιάστηκαν πριν από τη συνάντηση μεταξύ των ηγετών της ΕΕ.

Στόχος είναι η Ευρώπη να επιστρέψει στη θέση της ως κορυφαίος και ασφαλής τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, επισημαίνει η συμμαχία. Καθώς προχωρούν τα προγράμματα εμβολιασμού στην ΕΕ και προστατεύουν τις πιο ευπαθείς ομάδες, πρέπει να προετοιμαστούμε από κοινού για την επανεκκίνηση των ταξιδίων. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, υπογραμμίζουν οι τουριστικοί οργανισμοί, και οι προετοιμασίες επάνω σε μια κοινή προσέγγιση πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου μέχρι το καλοκαίρι να έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του ταξιδιωτικοί κοινού.

Μερικές από τις προτάσεις τους είναι...

-Η δημιουργία taskforce της ΕΕ που θα παρακολουθεί και θα εισηγείται ρυθμίσεις για την αποκατάσταση των ελέυθερων μετακινήσεων

-Συντονισμός των ταξιδιωτικών περιορισμών

-Ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για τα τεστ κορωνοϊού για τα ταξίδια

-Ευρωπαϊκά πιστοποιητικά υγείας

-Συντονισμένο άνοιγμα των τουριστικών δραστηριοτήτων

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα