Θα είναι η Ελλάδα στους πρώτους προορισμούς της Ευρώπης για τους εμβολιασμένους Βρετανούς;

24 Feb 2021, 11:46 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Θα είναι η Ελλάδα στους πρώτους προορισμούς της Ευρώπης για τους εμβολιασμένους Βρετανούς;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ελλάδα ενδέχεται να είναι μία από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες θα μπορούν να ταξιδεύουν οι εμβολιασμένοι Βρετανοί.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, η Ελλάδα θα διαφοροποιηθεί από την πολιτική της ΕΕ η οποία προωθεί μια προσεκτική προσέγγιση στο άνοιγμα των μην απαραίτητων ταξιδίων από χώρες που δεν είναι μέλη της.

Η χώρα μας έχει ήδη στην εργαλειοθήκη της τις συμφωνίες με το Ισραήλ και την Κύπρο, σύμφωνα με τις οποίες οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές θα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των χωρών αυτών χωρίς να περνούν από καραντίνα.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της Βρετανίας που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούν να πραγματοποιηθούν διεθνείς διακοπές θα είναι, το νωρίτερο, η 17η Μαΐου, με τις κρατήσεις των Βρετανών σε αεροπορικές εταιρίες και τουρ οπερέιτορ, μετά την ανακοίνωση αυτή, να έχουν εκτοξευθεί.

Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί όπως οι Βαλεαρίδες έχουν τοποθετηθεί θετικά στην υποδοχή εμβολιασμένων Βρετανών τουριστών από το Μάιο.

Ο υπουργός Τουρισμού των Βαλεαρίδων, Iago Negueruela, δήλωσε στην Telegraph ότι ο προορισμός έχει προτείνει στην κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας να γίνει ένα από τα πρώτα μέρη όπου θα δοκιμαστεί το διαβατήριο εμβολιασμού.

Η οικονομία μας ανοίγει σταδιακά, δήλωσε, και ευελεπιστούμε ότι η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει το Μάιο. Εργαζόμαστε σκληρά στο παρασκήνιο προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή του τουρισμού ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν και πάλι, τόνισε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα