«Τα διαβατήρια εμβολιασμού θα είναι αναπόφευκτα για τους ταξιδιώτες»

21 Jan 2021, 23:46 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

«Τα διαβατήρια εμβολιασμού θα είναι αναπόφευκτα για τους ταξιδιώτες»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα διαβατήρια εμβολιασμού σύντομα θα γίνουν αναπόφευκτα για τους ταξιδιώτες, καθώς όλο και περισσότερες χώρες καθιστούν την ανοσία προϋπόθεση της εισόδου των επισκεπτών της.

Αυτό δήλωσε ο σπεσιαλίστας στην ιατρική περίθαλψη στα ταξίδια στην Fleet Street Clinic του Λονδίνου, Dr Richard Dawood.

Όπως είπε, οι σκληροί έλεγχοι συνόρων θα παραμείνουν καθώς οι χώρες νιώθουν ανασφάλεια σχετικά με τους κινδύνους εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ανεξάρτητα από το πώς νιώθουμε για την ιδέα των διαβατηρίων εμβολιασμού στα ταξίδια, τελικά θα είναι αναπόφευκτά, υπογράμμισε ο Dr Dawood.

Μόλις οι χώρες αρχίσουν να επιμένουν για αποδείξεις ανοσίας στον κορωνοϊό από τους ταξιδιώτες τους, όπως έκαναν οι Σεϋχέλλες, δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές από το να υιοθετήσουμε την πρόκληση.

Όλοι επιθυμούμε τα ταξίδια να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Όμως οι απαιτήσεις εισόδου θα παραμείνουν όσο οι χώρες νιώθουν ανασφάλεια, ίσως μέχρι να εμβολιαστούν οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως. Μέχρι τότε, η κοινωνική αποστασιοποίηση, τα αντισηπτικά, οι μάσκες στις πτήσεις, οι καθυστερήσεις, οι κόκκινες κορδέλες και οι αλλαγές σχεδίων την τελευταία στιγμή θα παραμείνουν στα ταξίδια.

Η ΕΕ συζητά σήμερα, Πέμπτη, για τα πιστοποιητικά εμβολίων στα ταξίδια, ενώ η εταιρία Saga επιβεβαίωσε οτι οι πελάτες της θα χρειαστεί να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, το ζήτημα προκαλεί αντιδράσεις, με γνώμες οι οποίες εκφράζουν αμφιβολίες σε σχέση με το ηθικό σκέλος του εξαναγκασμού των ανθρώπων να εμβολιαστούν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα