Δρ Φάουτσι: Το εμβόλιο είναι πολύ πιθανό ότι θα επιβληθεί στα ταξίδια

04 Jan 2021, 11:33 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Δρ Φάουτσι: Το εμβόλιο είναι πολύ πιθανό ότι θα επιβληθεί στα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι πολύ πιθανό ότι θα γίνει υποχρεωτικό για τα ταξίδια, όχι από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά από περιφερειακούς ή από επαγγελματικούς φορείς, δήλωσε ο διακεκριμένος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, ο οποίος συμβουλεύει την αμερικανική κυβέρνηση για την υγειονομική κρίση.

Είμαι βέβαιος ότι μεμονωμένα θεσμικά όργανα θα απαιτούν το εμβόλιο, δήλωσε ο κ.Φάουτσι σε συνέντευξή του στο Newsweek. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε νοσοκομεία στην Αμερική τα εμβόλια για τη γρίπη και την ηπατίτιδα Β είναι υποχρεωτικά για τους γιατρούς, διαφορετικά απαγορεύεται να βλέπουν ασθενείς. Γι αυτό και ο ίδιος κάνει αυτά τα εμβόλια.

Άλλωστε, ήδη πολλές πολιτείες απαιτούν αρνητικά τεστ για τα ταξίδια, όπως η Νέα Υόρκη, που ζητεί καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη ή 3 ημέρες καραντίνας και ένα αρνητικό τεστ την τέταρτη ημέρα.

"Δεν εξαρτάται από εμένα η απόφαση γι αυτό το θέμα", είπε ο κ.Φάουτσι. "Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν... Δεν θα εκπλαγώ, ωστόσο, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να απαιτούν εμβολιασμό ορισμένες εταιρείες, κάποια νοσοκομεία και διάφοροι οργανισμοί..."

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα