Which? | Έως και 17 φορές ακριβότερα τα ευέλικτα εισιτήρια στις πτήσεις - Τι συμφέρει τους ταξιδιώτες

15 Dec 2020, 13:44 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Which? | Έως και 17 φορές ακριβότερα τα ευέλικτα εισιτήρια στις πτήσεις - Τι συμφέρει τους ταξιδιώτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έως και 17 φορές ακριβότερα είναι τα εισιτήρια πτήσεων για τις οποίες προσφέρονται ευέλικτες επιλογές, σύμφωνα με τη βρετανική καταναλωτική οργάνωση Which?.

Η Which? εντόπισε σε έρευνά της ότι σε κάθε περίπτωση που έλεγξε, το κόστος των ευέλικτων εισιτηρίων ήταν υψηλότερο από το κόστος του στάνταρ ναύλου. Έτσι, φαίνεται ότι θα συνέφερε τους επιβάτες να αγοράσουν τον στάνταρ ναύλο και να κάνουν νέα κράτηση εάν τελικά δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν, παρά να αγοράσουν ευέλικτο εισιτήριο.

Η διαφορά κόστους μεταξύ του στάνταρ ναύλου και του ευέλικτου εντοπίστηκε αυξημένη στις πτήσεις της British Airways από το Χίθροου στη Βαρκελώνη τον Φεβρουάριο του 2021. Η οικονομικότερη πτήσης με στάνταρ εισιτήριο κοστίζει 57 λίρες όμως το ίδιο δρομολόγιο με κράτηση για Economy Plus Flex κοστίζει έως 966 λίρες, 17 φορές περισσότερο από τον στάνταρ ναύλο.

Η οργάνωση αναφέρει ότι πολλοί επιβάτες θα επωφελούνταν περισσότερο από την ευελιξία που παρέχουν οι πολιτικές των αεροπορικών εταιριών «book with confidence», τις οποίες έχουν θέσει σε εφαρμογή πολλοί αερομεταφορείς προκειμένου να επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να κάνουν αλλαγές κρατήσεων δωρεάν λόγω της πανδημίας και εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα