ΕasyJet holidays | Δραματικές αλλαγές στις προτιμήσεις των Βρετανών στις διακοπές το 2021

25 Sep 2020, 15:28 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΕasyJet holidays | Δραματικές αλλαγές στις προτιμήσεις των Βρετανών στις διακοπές το 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πάνω από 33 εκατ. Βρετανοί διέκοψαν τα σχέδια διακοπών τους το 2020 εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον έλεγχο διασποράς του κορωνοϊού, όπως έδειξε έρευνα ταξιδιωτικών τάσεων της easyJet. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που το 53% προτίθενται να κάνουν κράτηση διακοπών στο εξωτερικό μόνο εάν νιώθουν σίγουροι οτι τα χρήματά τους θα είναι προσατευμένα, ενδεικτικό της ευελιξίας και ασφάλειας που αποτελούν τα βασικά ζητούμενα των ταξιδιωτών στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της easyJet, το 24% των Βρετανών συνεχίζει να επιθυμεί διακοπές στο εξωτερικό μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο, ποσοστό το οποίο ανεβαίνει στο 37% για ταξίδια στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Μάλιστα, σχεδόν δύο στους 5 (38%) προτίθενται να περάσουν από καραντίνα 2 εβδομάδων μετά την επιστροφή τους προκειμένου να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους, ενώ μόλις ένας στους πέντε (21%) δήλωσαν οτι η διάθεσή τους δεν επηρεάζεται εάν δεν κάνουν διακοπές ή μικρές αποδράσεις.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες απαιτούν αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και ευελιξίας, με το 53% να να αποφασίζουν να ταξιδέψουν μόνο εάν τα χρήματά τους ειναι προστατευμένα και με το 38% να ανησυχούν μήπως χάσουν τα χρήματά τους εάν χρειαστεί να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Η πανδημία άλλαξε δραματικά και τις προτιμήσεις των Βρετανών στις διακοπές. Από όσους είπαν οτι ο κορωνοϊός άλλαξε τις προτεραιότητές τους, 4 στους 10 αναζητούν προορισμούς με χαμηλό ρυθμό διασποράς και το 31% προτιμούν διακοπές self-catering.

Επιπλέον, η διαδικασία προγραμματισμού διακοπών ανεβάζει τη διάθεση για το 57% των Βρετανών και το 49% δήλωσε οτι το να υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές τους βοηθά να διαχειρίζονται το στρες στην καθημερινότητα.

Όσον αφορά τα μακροπρόθεσμα σχέδια διακοπών, οι ηλιόλουστες διακοπές παραλίας αξιολογήθηκαν ως η δημοφιλέστερη επιλογή από τους Βρετανούς και ακολούθησαν τα ταξίδια για ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα