Γερμανία: Λίγα τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού από την Ελλάδα – Από την Κροατία τα περισσότερα

10 Sep 2020, 12:20 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Λίγα τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού από την Ελλάδα – Από την Κροατία τα περισσότερα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πολύ χαμηλά στην κατάταξη χωρών από τις οποίες προέρχονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία, ως αποτέλεσμα της επιστροφής ταξιδιωτών στη χώρα τους από διακοπές, βρίσκεται η Ελλάδα, όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα που κατάρτισε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) της Γερμανίας στην πιο πρόσφατη έκθεσή του.

Πρώτη χώρα όσον αφορά τη διασπορά του ιού, τις εβδομάδες 33-36 έως και τις 8 Σεπτεμβρίου, είναι η Γερμανία (10.426 κρούσματα) και ακολουθεί η Κροατία (3.115), το Κόσοβο και η Τουρκία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση με σύνολο αναφορών 233.

Το σύνολο των αναφορών κρουσμάτων στη Γερμανία για την ίδια περίοδο ανέρχεται σε 24.949.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το ποσοστό των κρουσμάτων με μεγάλη πιθανότητα μόλυνσης στο εξωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικές τις τελευταίες εβδομάδες, όμως μειώνεται σταδιακά σε όλα τα ομοσπονδιακά κράτη  μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. 

Τονίζει ωστόσο οτι η προέλευση της ασθένειας για το 35% περίπου των κρουσμάτων παραμένει άγνωστη ενώ πολλοί είναι και ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με το RKI, τουλάχιστον 252.298 άνθρωποι στη Γερμανία έχει αποδειχθεί οτι μολύνθηκαν με τον ιό από την έναρξη της κρίσης κορωνοϊού. Ο αριθμός θανάτων που σχετίζονται με τον ιό ανέρχεται σε 9.329.

Πίνακας

Οι 15 πιο συχνά ονομαζόμενες χώρες λοίμωξης από τις αναφερόμενες περιπτώσεις COVID-19, την εβδομάδα 33-36 (24.949 αναφορές) στις 8 Σεπτεμβρίου 2020.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα