HVS: Πότε θα ανακάμψουν τα ξενοδοχεία σε επίπεδα προ covid; Σε βάθος τριετίας, το νωρίτερο, λένε οι ειδικοί

10 Sep 2020, 11:53 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

HVS: Πότε θα ανακάμψουν τα ξενοδοχεία σε επίπεδα προ covid; Σε βάθος τριετίας, το νωρίτερο, λένε οι ειδικοί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε τρία έως τέσσερα χρόνια προβλέπεται να επιστρέψει ο δείκτης RevPAR (έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο) των ξενοδοχείων σε επίπεδα 2019, σύμφωνα με εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου από όλο τον κόσμο που μετείχαν σε webinar της HVS σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στους προορισμούς, τα ξενοδοχεία και τις μακροπρόθεσμες αλλαγές στον κλάδο.

Το 51% των συμμετεχόντων, οι οποίοι ήταν 1.800 στο σύνολό τους, δήλωσαν οτι το RevPAR θα επιστρέψει σε επίπεδα προ covid το 2023, και το 23% το 2024.

Οι περισσότεροι πιστεύουν οτι τιμές των ξενοδοχείων θα επιστρέψουν σε επίπεδα 2019 το 2023 και το 28% το 2024. 

Η επιστροφή των εταιρικών και ομαδικών εκδηλώσεων αναφέρθηκε ως το πιο σημαντικό ζήτημα για το 37% των συμμετεχόντων και η επιστροφή των διεθνών επισκεπτών κρίθηκε προτεραιότητα από το 29%. 

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες στο webinar είχαν αισιόδοξες εκτιμήσεις όσον αφορά τις επενδύσεις στον κλάδο με το 45% να αναφέρουν τη στρατηγική «hold and buy».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ευρώπης της HVS, Charles Human, αναμένεται ότι τοπικές αγορές όπως η Γερμανία θα αρχίσουν να αρχίσουν να αναπτύσσονται αρχικά, όμως οι μεγάλες πόλεις θα αποτελέσουν την επόμενη πρόκληση. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, το Λονδίνο είναι η σκιά του εαυτού του.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα