Έρευνα Spiegel: Το ένα τρίτο των Γερμανών θα ταξιδέψει λιγότερο στο μέλλον

09 Sep 2020, 10:35 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα Spiegel: Το ένα τρίτο των Γερμανών θα ταξιδέψει λιγότερο στο μέλλον

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To ένα τρίτο των Γερμανών επιθυμεί να ταξιδέψει λιγότερο στο μέλλον, όμως το 55% σκοπεύει να συνεχίσει με τις ίδιες ταξιδιωτικές συνήθειες μετά τον κορωνοϊό, όπως έδειξε έρευνα γνώμης που διενήργησε το ερευνητικό ινστιτούτο Civey για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Το εύρημα αυτό κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς μπορεί να σημαίνει οτι το ταξιδιωτικό κοινό θα μειωθεί σε μόνιμη βάση, ανατρέποντας τις προσδοκίες της τουριστικής αγοράς που αναμένει τη μεγάλη επιστροφή των ανθρώπων στα ταξίδια μετά τη συγκράτηση του ρυθμού διασποράς του κορωνοϊού.

Μόλις το 5% των ερωτηθέντων επιθυμούν να ταξιδέψουν περισσότερο ή σίγουρα περισσότερο στο μέλλον, ενώ αντίθετα, το 15% σκοπεύει να ταξιδέψει ξεκάθαρα λιγότερο.

Το 17% δήλωσε οτι σε γενικές γραμμές θα κάνει λιγότερες διακοπές στο μέλλον.

Όσον αφορά τους προορισμούς, η Γερμανία και οι ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λεόντος του γερμανικού τουριστικού ρεύματος, με το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι δεν θα επιδιώξει στο μέλλον ταξίδια στην Ασία, την Αφρική ή την Αμερική.

Από την πλευρά της βιομηχανίας, οι πιθανότητες ταχείας ανάκαμψης των τουριστικών επιχειρήσεων δεν φαίνεται να είναι μεγάλες. Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί που ταξιδεύουν συχνά σε επαγγελματικά ταξίδια εκτιμούν οτι θα ταξιδεύουν λιγότερο στο μέλλον.

Η αναμενόμενη μείωση των επαγγελματικών ταξιδίων στα δυτικά ομοσπονδιακά κράτη εκτιμάται οτι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με τη μείωση στα ανατολικά. Οι συντάκτες της έρευνας υποθέτουν οτι αυτό οφείλεται στις διαφορετικές οικονομικές δομές.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα