Νέα τάση για ταξίδια μεγάλης διαμονής στα ξενοδοχεία – Τιμές ανά εβδομάδα και ανά μήνα στη Booking.com

03 Sep 2020, 14:37 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Νέα τάση για ταξίδια μεγάλης διαμονής στα ξενοδοχεία – Τιμές ανά εβδομάδα και ανά μήνα στη Booking.com

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com εισάγει δύο νέους τύπους τιμών, τις εβδομαδιαίες και τις μηνιαίες, προκειμένου να ικανοποιήσει τα νέα δεδομένα στη ζήτηση καταλυμάτων για διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας και να βοηθήσει τους συνεργάτες της να επιτυγχάνουν μεγαλύτερες πληρότητες.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η εβδομαδιαία τιμή απαιτεί τουλάχιστον 7 διανυκτερεύσεις και η μηνιαία τουλάχιστον 28. Οι συνεργάτες της μπορούν να τις ορίζουν σύμφωνα με τις επιχειρηματικές τους ανάγκες, την εποχή του χρόνου και την πολιτική ακυρώσεων της επιλογής τους.

Επιπλέον, λανσάρεται πιλοτικό πρόγραμμα σε επιλεγμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο που δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση διαμονής άνω των 30 διανυκτερεύσεων στην ίδια κράτηση.

Η τάση για διαμονή μεγάλης διάρκειας παρατηρείται στα επαγγελματικά ταξίδια, στους «ψηφιακούς νομάδες», στους ομογενείς και στους φοιτητές, λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η πανδημία. 

Σύμφωνα με την έκθεση των Kalibri Labs και The Highland Group, οι ταξιδιώτες με τουλάχιστον 7 συνεχόμενες διανυκτερεύσεις τείνουν να δαπανούν κατά 57% περισσότερα στα παραδοσιακά ξενοδοχεία σε σχέση με τους επισκέπτες των αυτοεξυπηρετούμενων διαμερισμάτων ή των ξενοδοχείων για διαμονή μεγάλης διάρκειας.

Επιπλέον, τα παραδοσιακά ξενοδοχεία καταγράφουν 28% περισσότερες διανυκτερεύσεις μεγάλης διάρκειας από τα αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τη Booking.com, η τάση αυτή μπορεί να επεκταθεί και στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, δεδομένου οτι το 40% των νέων κρατήσεων στην πλατφόρμα κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς αφορούσε εναλλακτικά καταλύματα. Παρότι το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξήθηκε λόγω της πανδημίας, οι ταξιδιώτες δίνουν πλέον μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ιδιωτικότητά τους, στο χώρο και στην αυτοεξυπηρέτηση που προσφέρουν αυτά τα καταλύματα, ιδιαίτερα όταν η διαμονή είναι πολλών ημερών.

Διαβάστε σχετικά

 Bloomberg: Η πανδημία δημιουργεί μια νέα τάση στους εύπορους Αμερικανούς- επιλέγουν μακράς διάρκειας διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα