Βρετανία: Η καραντίνα στην Ισπανία αύξησε τις αναζητήσεις για ταξίδια σε Ελλάδα και Τουρκία

30 Jul 2020, 13:21 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Η καραντίνα στην Ισπανία αύξησε τις αναζητήσεις για ταξίδια σε Ελλάδα και Τουρκία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλοι κερδισμένοι στη βρετανική αγορά φαίνεται πως είναι η Ελλάδα και η Τουρκία εξαιτίας της αποθάρρυνσης των ταξιδίων από το Ην. Βασίλειο στην Ισπανία και την επιβολή καραντίνας σε όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την ιστοσελίδα icelolly.com που ειδικεύεται στη σύγκριση τιμών ταξιδίων και στις πολυτελείς διακοπές all inclusive με τη Club Med, η Τενερίφη, η Μαγιόρκα και η Κόστα Μπλάνκα (Αλικάντε) ήταν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Βρετανούς την τελευταία εβδομάδα, μια τάση που όμως έχει αναστραφεί από τη στιγμή της ανακοίνωσης της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με την υποχρεωτική καραντίνα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία.

Όπως μεταδίδει το Travel Weekly, η Αττάλεια και η Κέρκυρα συγκέντρωσαν περισσότερες αναζητήσεις από την Τενερίφη την Κυριακή, 26 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ταξιδιωτικής σύστασης της Βρετανίας για την Ισπανία. Την ίδια ώρα, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος και η Ζάκυνθος σημειώνουν αύξηση στις αναζητήσεις που κυμαίνεται από 24% έως 45%, έναντι της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο επικεφαλής προσφορών της icelolly.com, Chris Webber, δήλωσε ότι η απόφαση του Ην. Βασιλείου να αποτρέψει τα ταξίδια στην Ισπανία είχε άμεσο αντίκτυπο στις αναζητήσεις διακοπών και οι Βρετανοί έχουν αρχίσει ήδη να αναζητούν εναλλακτικές με την Τουρκία και τα Ελληνικά νησιά να πρωταγωνιστούν σε αυτές.

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι αναζητήσεις τελευταίας στιγμής για τον Αύγουστο καταγράφουν μεγάλη αύξηση, όπως και το ενδιαφέρον για διακοπές το 2021, ιδιαίτερα τους μήνες Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος. 

Σημειώνεται δε αύξηση στις κρατήσεις για μεταγενέστερες ημερομηνίες λόγω της επιβολής καραντίνας για την Ισπανία. Για παράδειγμα, οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα για τον Οκτώβριο είχαν αύξηση 42% έναντι της αντίστοιχης εβδομάδας πέρυσι. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στη σελίδα της Club Med την περασμένη εβδομάδα ήταν η Γαλλία, η Ελλάδα και η Τουρκία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα