Έρευνα προβλέπει λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια ακόμα και μετά την κρίση κορωνοϊού

30 Jun 2020, 12:32 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα προβλέπει λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια ακόμα και μετά την κρίση κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλη μείωση των επαγγελματικών ταξιδίων η οποία ενδεχομένως να καθιερωθεί και μετά την κρίση του κορωνοϊού καταγράφει η πιο πρόσφατη έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 57% των επιχειρήσεων στη Γερμανία θεωρούν πιθανό να περιορίσουν τα επαγγελματικά ταξίδια ως αποτέλεσμα της πανδημίας, ενώ το Ινστιτούτο εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον, ακόμα και μετά την κρίση του κορωνοϊού, να πραγματοποιούνται λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια.

Οι συνέπειες της κρίσης κορωνοϊού θα συνεχίσουν να συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα ορισμένες βιομηχανίες, όπως τις αερομεταφορές, τους σιδηροδρόμους, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, αναφέρει ο ερευνητής Stefan Sauer.

H τάση που καταγράφεται για λιγότερα ταξίδια στο μέλλον γίνεται έκδηλη στο 64% των επιχειρήσεων της βιομηχανίας και ακολουθούν οι πάροχοι υπηρεσιών με ποσοστό 60%. Το εμπόριο επηρεάζεται σε μικρότερο βαθμό (39%) και ο κλάδος κατασκευών στο 29%.

Οι εταιρίες της βιομηχανίας που επιθυμούν πολύ λιγότερα ταξίδια, ανήκουν στους κλάδους φαρμακοβιομηχανίας (80%), κατασκευής υπολογιστών (77%), κατασκευών γυαλιού και κεραμικών (72%), χημικών προϊόντων (71%) και παραγωγών ποτών (71%).

Επιπλέον, το 80% των παρόχων υπηρεσιών IT και των συμβούλων διοίκησης, το 74% των εταιριών ερευνών και ανάπτυξης και το 72% των διαφημιστών και ερευνητών αγοράς επιδιώκουν λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια στο μέλλον.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα