Έρευνα FUR | Οι μισοί Γερμανοί θέλουν να ταξιδέψουν το 2020 – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

25 Jun 2020, 18:34 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα FUR | Οι μισοί Γερμανοί θέλουν να ταξιδέψουν το 2020 – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O μισός πληθυσμός της Γερμανίας επιθυμεί να ταξιδέψει το 2020 έναντι ποσοστού 72% που είχε την ίδια πρόθεση και θεωρούσε το 2020 ασφαλή χρονιά για ταξίδια στις αρχές του Ιανουαρίου και 78% που έκανε τουλάχιστον ένα ταξίδι διακοπών από 5 ημέρες και άνω το 2019. Το 19% δεν έχει προς το παρόν σχέδια για ταξίδι. Βασική ανησυχία τους είναι ο κορωνοϊός.

Ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών για το 2020 (το 30% έχει σχέδια για διακοπές σε συγκεκριμένο προορισμό) είναι και η Ελλάδα. Με σειρά προτεραιότητας, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Δανία και η χώρα μας. Ένα ποσοστό 15% θα ταξιδέψει σίγουρα αλλά χωρίς να έχει συγκεκριμένο προορισμό στα σχέδιά του.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε η Ένωση Ερευνών Διακοπών και Ταξιδίων της Γερμανίας (FUR) για λογαριασμό της Ένωσης Διαδικτυακών Ταξιδιωτικών Πωλήσεων.

Οι περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν διακοπές για να ξεκουραστούν και να δραπετεύσουν από την καθημερινότητα ενώ στις προτιμήσεις τους ακολουθούν οι διακοπές παραλίας, οι οικογενειακές διακοπές, οι διακοπές στη φύση και τα ταξίδια δραστηριοτήτων. 

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνών αγοράς της FUR, Ulf Sonntag, τα ταξίδια πόλης και οι κρουαζιέρες δεν είχαν κακές επιδόσεις.

Όσον αφορά τις απαιτήσεις τους για μελλοντικά ταξίδια, τα δύο τρίτα των Γερμανών της έρευνας δήλωσε ότι η τοποθεσία διακοπών και το κατάλυμα πρέπει να είναι υγειονομικά ιδανικά. Επιπλέον, για πάνω από το 50% είναι σημαντική η δυνατότητα γρήγορης επιστροφής στην πατρίδα.

Οι απαιτήσεις αυτές διακρίνονται και στον προγραμματισμό διακοπών. Οι μισοί ερωτηθέντες επιθυμούν να ταξιδέψουν με τουρ οπερέιτορ ο οποίος θα φροντίσει για περιστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το 43% προτιμά ανεξάρτητο τρόπο μετακίνησης, όπως το αυτοκίνητό τους. Το 41% των ερωτηθέντων επιθυμούν καταλύματα όπου υπάρχει ελάχιστη επαφή με άλλους και το 32% επιλέγουν ταξιδιωτικό προορισμό με τον οποίο είναι ήδη εξοικειωμένοι.

Η έρευνα διεξήχθη μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων σε δείγμα 2.500 ανθρώπων ηλικίας από 14 έως 75 ετών την περίοδο από τις 7 έως τις 15 Μαΐου 2020. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα