Το 57% των Γερμανών έτοιμοι να κάνουν κράτηση διακοπών μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα

04 Jun 2020, 13:34 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το 57% των Γερμανών έτοιμοι να κάνουν κράτηση διακοπών μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 57% των Γερμανών σκοπεύουν να κάνουν κράτηση διακοπών μόλις χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, με τα ταξίδια στην Ευρώπη να υπερτερούν στις προτιμήσεις τους κατά 80% σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς.

Οι διακοπές εσωτερικού είναι οι δημοφιλέστερες (40%) ενώ ακολουθούν τα ταξίδια στην Αυστρία (16%).

 Το 20% δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ιταλία ή την Ισπανία φέτος.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Fresenius Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Βερολίνο, η οποία διεξήχθη από τις 22 Απριλίου έως τις 3 Μαϊου σε δείγμα 772 Γερμανών ηλικίας από 16 έως 84 ετών.

Το 98% δήλωσε ότι αξιολογεί την οικονομική κατάσταση όπως διαμορφώνεται από την κρίση του κορωνοϊού ως τουλάχιστον μεσαίας σημασίας στην ταξιδιωτική τους συμπεριφορά.

Το σημαντικότερο κριτήριο για τα επόμενα ταξίδια είναι η προσωπική οικονομική κατάσταση για το 83%.

Η πολιτική κατάσταση, οι κανονισμοί υγιεινής και η ιατρική περίθαλψη στον προορισμό είναι εξαιρετικής σημασίας για το 80%.

Μόλις το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπαν ότι σκοπεύουν να κάνουν κράτηση για τις επόμενες διακοπές τους μέσω τουρ οπερέιτορ ή παραδοσιακού ταξιδιωτικού γραφείου. Αντίθετα, το 57% προτιμά απευθείας κράτηση στο ξενοδοχείο ή (το 52%) μέσω διαδικτυακών portal. Οι Γερμανοί μεγαλύτερης ηλικίας κάνουν περισσότερες άμεσες κρατήσεις στα ξενοδοχεία ( online / offline ) και λιγότερες μέσω διαδικτυακών portal (π.χ. booking.com) σε σύγκριση με τις νεότερες γενιές.

Τα εξοχικά σπίτια και διαμερίσματα αξιολογήθηκαν ως σημαντικά ή πολύ σημαντικά από τους μισούς ερωτηθέντες όσον αφορά την επιλογή καταλύματος. Ακολουθούν τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα (32%) και η ημιδιατροφή (28%) ενώ τα πακέτα all inclusive έχουν χάσει σημαντικό έδαφος.

Ο δημοφιλέστερος τρόπος μετακίνησης είναι το αυτοκίνητο (82%) και ακολουθούν οι αερομεταφορές (62%) κυρίως σε μακρινές αποστάσεις εντός Ευρώπης.

Το 70% πιστεύει ότι η κρίση έχει μεγάλη ή μέτρια θετική επίδραση στο περιβάλλον. Ωστόσο μόνο το 27% προτίθεται να μην ταξιδέψει στο μέλλον για να μειώσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα