"Για μια θέση στον ήλιο" - Εντείνεται φέτος λόγω κορωνοϊού ο "πόλεμος της πετσέτας"

03 Jun 2020, 14:09 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

"Για μια θέση στον ήλιο" - Εντείνεται φέτος λόγω κορωνοϊού ο "πόλεμος της πετσέτας"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πολλοί αναρωτιούνται αν θα χειροτερέψει φέτος ο… παραδοσιακός πόλεμος της πετσέτας που διαδραματίζεται κάθε καλοκαίρι στις πισίνες και παραλίες των δημοφιλών προορισμών διακοπών, όπου οι τουρίστες πασχίζουν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατό νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μια θέση στις ξαπλώστρες, απλώνοντας τις πετσέτες τους. 

Φέτος πολλοί εκτιμούν ότι η πιθανότητα να χειροτερέψει ο «συναγωνισμός για την ξαπλώστρα» είναι μεγάλη καθώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αναγκαστικά θα μειώσουν σημαντικά τις διαθέσιμες ξαπλώστρες.

Μόλις ξεκινήσουν οι μεγάλοι προορισμοί της Ελλάδας, της Ισπανίας ή της Τουρκίας να υποδέχονται μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, η κατάσταση αυτή μπορεί να γίνει δύσκολη για όλους.

Η Mirror φέρνει ως παράδειγμα τα συγκροτήματα ξενοδοχείων της TUI, όπου οι ξαπλώστρες έχουν κατανεμηθεί έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, μειώνοντας όμως τον αριθμό εκείνων που βρίσκονται κοντά στην πισίνα.

Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στη διαδικασία τοποθέτησης ξαπλώστρας και σε άλλα σημεία τους ώστε να υπάρχει χώρος για όλους όμως μακριά από την πισίνα. Επιπλέον, όπως επισημαίνει εκπρόσωπος της TUI, το ξενοδοχείο θα καθορίζει τα σημεία όπου θα τοποθετούνται οι ξαπλώστρες, χωρίς δυνατότητα αλλαγής της θέσης τους ενώ εξήγησε και ότι θα απολυμαίνονται μόλις αποχωρούν από αυτές οι επισκέπτες και πριν χρησιμοποιηθούν από τους επόμενους.

Πριν την κρίση του κορωνοϊού τα ξενοδοχεία είχε καταφέρει να βρουν τη λύση κράτησης ξαπλώστρας εκ των προτέρων με χρέωση, με πρωτοπόρο της διαδικασίας αυτής την Thomas Cook.

Στην παραλία, κάθε δήμος υιοθετεί διαφορετικούς κανόνες για τον έλεγχο των ροών επισκεπτών. Σε μερικές θα υπάρχει διαχωρισμός της παραλίας βάσει της ηλικλιας των επισκεπτών ή της δραστηριότητάς τους, σε άλλες προτείνεται η δημιουργία διαχωριστικών όπου οι λουόμενοι θα χρειαστεί να… συναγωνίζονται για μια θέση στον ήλιο. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα