Το 35% των Γερμανών δεν επιθυμεί να ταξιδέψει όσο υπάρχουν περιορισμοί για τον κορωνοϊό

18 May 2020, 17:04 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το 35% των Γερμανών δεν επιθυμεί να ταξιδέψει όσο υπάρχουν περιορισμοί για τον κορωνοϊό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 35% των Γερμανών πιστεύει ότι η κάλυψη του στόματος και της μύτης καθώς και οι κανόνες αποστασιοποίησης δεν συνάδουν με την άποψη που έχουν για τις διακοπές.

Το ένα τρίτο δεν έχουν διάθεση για ταξίδια, το ένα τέταρτο δηλώνει ότι δεν έχει τα χρήματα για ταξίδια και ένας στους 5 φοβάται μηπως μολυνθεί σε ταξίδι από τον κορωνοϊό.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε το Βαυαρικό Κέντρο Τουρισμού του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Kempten σε συνεργασία με την GfK.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μόνο το 26% των ηλικιών 18-74 σκοπεύει να ταξιδέψει το συντομότερο δυνατό εντός Γερμανίας. Το 45% προτιμά να κρατήσει στάση αναμονής και το 29% δεν προγραμματίζει ταξίδια μέσα στο 2020. Το 14% επιθυμεί ταξίδια μόνο όταν ανοίξουν και πάλι τα σύνορα των χωρών του εξωτερικού.

Το ποσοστό των Γερμανών που προτίθεται να ταξιδέψει είναι σημαντικά άνω του μέσου όρου στις ηλικίες 18-29 ετών και 40-49 ετών. Στα σημαντικότερα κίνητρα για ταξίδια είναι η επιθυμία να μαζέψουν δυνάμεις (59%), να ξεκουραστούν (57%) και να αποσυρθούν από την καθημερινότητα (54%). 

Οι μισοί ανέφεραν το χρόνο με οικεία πρόσωπα ως κύρια προτεραιότητα στα ταξίδια ενώ το 42% δήλωσαν ότι το σημαντικότερο για εκείνους είναι να αφεθούν στις φροντίδες υπηρεσιών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα