Βαλεαρίδες Νήσοι: Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει η σεζόν με το 25% των τουριστών που είχαν πριν

22 Apr 2020, 12:36 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Βαλεαρίδες Νήσοι: Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει η σεζόν με το 25% των τουριστών που είχαν πριν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στις Βαλεαρίδες Νήσους, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Iago Negueruela. Μάλιστα, ο ίδιος εκτιμά ότι τον Αύγουστο τα νησιά θα φιλοξενήσουν έναν αριθμό τουριστών, που αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου τουριστών, που δέχονταν οι Βαλεαρίδες Νήσοι αυτόν το μήνα. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να σταδιακά να αυξηθεί στο 50% τους επόμενους μήνες.

Όπως ανέφερε, η Μαγιόρκα, η Μενόρκα, η Ίμπιζα και η Φορμεντέρα δεν περιμένουν τουρίστες τον Μάιο, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο λόγω της πανδημίας Covid-19.

Όσο για τις εθνικότητες τουριστών, που θα πάνε αυτό το καλοκαίρι στις Βαλεαρίδες Νήσους, ο Iago Negueruel τόνισε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αρθεί η απαγόρευση ταξιδιών στα νησιά για τουρίστες που προέρχονται από χώρες που καθυστερησαν να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, περιλαμβάνοντας και το Ηνωμένο Βασίλειο στις αγορές αυτές.

Η περιορισμένη τουριστική σεζόν φέτος αναμένεται να κοστίσει στις Βαλεαρίδες περίπου 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ και το ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 31,6%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των νησιών.

Στα 4 νησιά, που προαναφέρθηκαν, εκτιμάται ότι θα χαθούν περίπου 150.000 θέσεις εργασίας, με την Ίμπιζα και την Φορμεντέρα, που βασίζονται περισσότερο στον τουρισμό, να υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι προσέλκυσαν 13,6 εκατομμύρια τουρίστες πέρυσι, σχεδόν το ένα τρίτο ήταν από τη Βρετανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά τους, λίγο πιο πάνω από τη Γερμανία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα