CHECK24: Η Ελλάδα στους πιο περιζήτητους προορισμούς οργανωμένων διακοπών για τους Γερμανούς το 2020

04 Mar 2020, 11:57 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

CHECK24: Η Ελλάδα στους πιο περιζήτητους προορισμούς οργανωμένων διακοπών για τους Γερμανούς το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των Γερμανών είναι η χώρα μας το 2020 όσον αφορά τις κρατήσεις στην ταξιδιωτική πλατφόρμα CHECK24 για οργανωμένα πακέτα διακοπών αυτό το καλοκαίρι.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της πλατφόρμας δείχνουν οτι η Ελλάδα είναι αγαπημένος προορισμός των οικογενειών αλλά και των ζευγαριών. Στα οικογενειακά πακετά η χώρα μας είναι ο τρίτος πιο περιζήτητος προορισμός για το 2020 (μετά την Τουρκία και την Ισπανία) ενώ στα πακέτα διακοπών που επιλέγουν τα ζευγάρια Γερμανών η Ελλάδα έρχεται δεύτερη μετά την Ισπανία.

Παράλληλα, η χώρα μας εμφανίζεται με αυξημένο μερίδιο αγοράς φέτος συγκριτικά με πέρυσι κατά 2,1%. Σημαντικό έδαφος κερδίζει η Ελλάδα και στα οικογενειακά πακέτα (+8,4%) και ελαφρώς στα οργανωμένα ταξίδια ζευγαριών (+0,8%).

Το κόστος των διακοπών για την Ελλάδα, στην ενιαία κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών, ανέρχεται σε 98 ευρώ ανά ημέρα παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 8,5%. Για τις οικογένειες το κόστος πέφτει στα 91 ευρώ (+8,1% σε σχέση με το 2019) ενώ στα ζευγάρια το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 104 ευρώ (+9,9%).

Η Τουρκία αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος προορισμών των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2020, όσον αφορά τα οργανωμένα πακέτα. Η χώρα είναι περιζήτητη εξαιτίας του πολύ ανταγωνιστικού προϊόντος που προσφέρει στις οικογένειες, δήλωσε ο διευθυντής οργανωμένων διακοπών της CHECK24, Martin Zier, ενώ αντικαθιστά την Ισπανία ως τον προορισμό με τις περισσότερες κρατήσεις για αυτη τη χρονιά, συγκριτικά με πέρυσι.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφου η Κροατία (+21,4%) και η Αίγυπτος (+12,3%), ενώ, αντίθετα, μείωση 26,3% καταγράφει η Τυνησία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα