Nelios: Αυξάνονται οι online κρατήσεις και τα έσοδα στα ελληνικά ξενοδοχεία (πίνακες)

20 Nov 2019, 12:09 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Nelios: Αυξάνονται οι online κρατήσεις και τα έσοδα στα ελληνικά ξενοδοχεία (πίνακες)

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αυξημένες κατά 12,6% ήταν οι online κρατήσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων σε περισσότερα από 300 ξενοδοχεία όλων των τύπων στους περισσότερους προορισμούς της Ελλάδας, τα οποία συνεργάζονται με την εταιρεία Nelios. Αύξηση 11% διαπιστώνεται και στα έσοδα που προέκυψαν από τις online κρατήσεις.

Oι δύο τάσεις που παρατηρούνται είναι η είσοδος των χωρών των Βαλκανίων στις λίστες με τις χώρες που παρουσιάζουν εντυπωσιακές αυξητικές τάσεις στις απευθείας κρατήσεις καθώς και το γεγονός ότι τα νησιά του Ιουνίου εξακολουθούν να ανεβαίνουν στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού. Ομοίως και οι online κρατήσεις αλλά και ο τζίρος στα ξενοδοχεία της εν λόγω περιοχής.

Eπίσης καταγράφεται πτώση 1,3% στη μέση τιμή των απευθείας κρατήσεις η οποία από 1.093 ευρώ πέρυσι φέτος διαμορφώνεται σε 1.079 ευρώ. Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, η διακύμανση αυτή εξαρτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη θέση του ξενοδοχείου στον ελληνικό χάρτη. 

Oι διαδικτυακές κρατήσεις ανά τύπο συσκευής, κατανεμήθηκαν την περίοδο αυτή ως εξής:  
Desktop: 10.30% αύξηση των online κρατήσεων συγκριτικά με τις αντίστοιχες της αντίστοιχης περιόδου το 2018
Κινητά:  + 29.20% 
Tablets: + 8.53%
Οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από τις online κρατήσεις στην Ελλάδα ήταν...
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα