Τουρισμός: Τι αγαπούν και τι φοβούνται οι ταξιδιώτες στα μοναχικά ταξίδια

20 Nov 2019, 12:02 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Τι αγαπούν και τι φοβούνται οι ταξιδιώτες στα μοναχικά ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 76% των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο είτε έχουν ταξιδέψει μόνοι ή το σκέφτονται, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την εθνικότητα.

Ενώ το να απολαμβάνουν χρόνο ή να ανταμείβουν τον εαυτό τους είναι οι κύριοι λόγοι για μοναχικό ταξίδι, το 50% σχεδόν δήλωσε ότι αποθαρρύνεται να ταξιδέψει εξαιτίας του φόβου μοναξιάς.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από έρευνα της πλατφόρμας δραστηριοτήτων και υπηρεσιών κράτησης, Klook, η οποία διενεργήθηκε από την YouGov, σε δείγμα 21.000 ανθρώπων σε 16 αγορές.

Από τη σύγκριση των προτιμήσεων διαφορετικών ηλικιών ταξιδιωτών, το 80% των Generation Z (18 - 24) και το 79% των Millennials (25-39) δήλωσαν ότι έχουν ήδη ταξιδέψει μόνοι ή θα ήταν πρόθυμοι να το κάνουν, όπως και το 74% των γυναικών και το 78% των ανδρών.

Το 73% της Generation X (40-54) και το 71% των Baby Boomers (55+) δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται επίσης για μοναχικά ταξίδια και 

Οι λόγοι για μοναχικά ταξίδια είναι κυρίως ο προσωπικός χρόνος, κάτι που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν την ανεξαρτησία τους περισσότερο από ποτέ.

Η έρευνα αποκάλυψε μια σχέση αγάπης-μίσους των ταξιδιωτών με τα μοναχικά ταξίδια. Πολλοί εκφράζουν ενδιαφέρον για αυτά όμως παράλληλα έχουν αναστολές καθώς πιστεύουν ότι θα νιώσουν μόνοι. Η ανησυχία αυτή καταγράφηκε σε όλες τις γενιές. Επιπλεόν το 48% δήλωσε ότι η ασφάλεια είναι η μεγαλύτερή τους ανησυχία και για το 30% ο προγραμματισμός και η κράτηση του ταξιδιού από τους ίδιους και μόνο. 

Η έρευνα διεξήχθη στις εξής χώρες: ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Ιαπωνία, Κορέα, Κίνα, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδονησία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Ινδία, Ταϋλάνδη, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα