Βρετανικός τουρισμός: Οι ηλικιωμένοι ταξιδιώτες τιμωρούνται με πρόσθετα τέλη και χρεώσεις

18 Nov 2019, 12:02 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: Οι ηλικιωμένοι ταξιδιώτες τιμωρούνται με πρόσθετα τέλη και χρεώσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι βρετανοί συνταξιούχοι χρεώνονται με επιπλέον έξοδα στα ταξίδια τους, σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης των Βρετανών καταναλωτών Which?.

Τα επιπλέον κόστη ποικίλουν, από την ταξιδιωτική ασφάλιση μέχρι την ενοικίαση αυτοκινήτου, ενώ οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκυτο και κάνουν τηλεφωνική κράτηση πληρώσουν υψηλότερο αντίτιμο.

Οι άνω των 65 ετών ταξιδεύουν περισσότερο στο εξωτερικό όμως παρά τους νόμους κατά των ηλικιακών διακρίσεων, διαφορετικά πλαίσια σχετικά με προϊόντα και διακοπές τους οδηγούν να πληρώνουν περισσότερα ακόμα και για βασική ταξιδιωτική ασφάλιση αλλά και άλλα απαραίτητα σημεία του ταξιδίου.

Ο οργανισμός αποκάλυψε οτι μια συνηθισμένη ταξιδιωτική ασφάλιση 15 ημερών ανεβαίνει από 30 λίρες για έναν 64χρονο ταξιδιώτη σε πάνω από 60 λίρες για κάποιον που είναι άνω των 70 ετών, ακόμα και χωρίς την ύπαρξη ασθενειών.

Οι άνω των 80 ετών καταβάλλουν 6 φορές περισσότερα σε σύγκριση με τις ηλικίες από 50 έως 54 (355 λίρες έναντι 54 λίρες) για τις ετήσιες ευρωπαϊκές πολιτικές.

Ορισμένοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ενοικίαση αυτοκινήτου καθώς θεωρούνται πολύ μεγάλοι, παρότι τα στατιστικά δείχνουν οτι ένας 70χρονος είναι πολύ λιγότερο πιθανό να εμπλακεί σε ατύχημα σε σύγκριση με έναν 20χρονο.

Πιο ήπιες μορφές διακρίσεων εντοπίζονται στις τηλεφωνικές κρατήσεις σε σύγκριση με τις διαδικτυακές με τις Ryanair και Tui να προσθέτουν 20 λίρες επιπλέον χρέωση, την EasyJet 15 λίρες και την British Airways £10.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα