Τουρισμός: Πώς ταξιδεύουν στην Ευρώπη οι Ασιάτες – Έρευνα της ETC

04 Oct 2019, 10:34 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Πώς ταξιδεύουν στην Ευρώπη οι Ασιάτες – Έρευνα της ETC

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ομορφιά των τοπίων της, η φύση, η διαφοροποίηση των πολιτιστικών αξιοθέατων και ο καλός καιρός είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Ευρώπη παραμένει κορυφαίος προορισμός για τους ταξιδιώτες από τη Νοτιοανατολική Ασία.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα (βασίζεται σε επιμέρους έρευνες στην Ινδονησία, την Ταϋλάνδη, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη) που διενήργησε για τις αγορές εξερχόμενου τουρισμού της νοτιοανατολικής Ασίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC), εξερευνώντας τις δυνατότητες ανάπτυξής τους στον ευρωπαϊκό τουρισμό.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι όσοι ταξιδεύουν για πρώτη φορά την Ευρώπη και επισκέπτονται πολλούς προορισμούς της στο ταξίδι τους, δίνουν προτεραιότητα σε χώρες για τις οποίες υπάρχει η αντίληψη οτι έχουν κάποιου είδους πρεστίζ, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Η Ευρώπη είναι ελκυστική επίσης εξαιτίας της διευκόλυνσης στα ταξίδια μεταξύ των χωρών της και των ανεπτυγμένων τουριστικών υποδομών της.

Το στοιχείο της περιπέτειας, του πολιτισμού και της ιστορίας, της φύσης, της αστικής ζωής και της τοπικής γαστρονομίας αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ευρώπης για αυτό το κοινό ταξιδιωτών, καθώς αποτελούν τους κύριους λόγους για τους οποίους ταξιδεύουν.

Οι ταξιδιώτες από τη νοτιοανατολική Ασία είναι κυρίως ζευγάρια νεαρής ηλικίας και οικογένειες. Παρόλ’ αυτά, καταγράφεται αυξημένος αριθμός ατόμων που ταξιδεύουν μόνοι/ μόνες, ιδιαίτερα εργαζόμενες, οικονομικά ανεξάρτητες γυναίκες, στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. 

Τα ομαδικά ταξίδια φίλων και οικογενειών παραμένουν επίσης δημοφιλή για αυτή την αγορά, και αποτελούνται συνήθως από 2 έως 4 άτομα, κυρίως από τη Μαλαισία και την Ινδονησία, όπου τα ταξίδια από άτομα διαφορετικών ηλικιών είναι πιο διαδεδομένα σε σχέση με τη Σιγκαπούρη και την Ταϋλάνδη.

Οι ταξιδιώτες τείνουν να είναι από 21 έως 54 ετών, με μέσο όρο 2-3 διακοπών στο εξωτερικό και ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας 10-21 ημερών. 

Οι οικογένειες προτιμούν τετράστερα ξενοδοχεία, ενώ μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη προτιμά τα πεντάστερα και άλλους (από τη Μαλαισία και την Ταϋλάνδη) να επιλέγουν οικονομικό κατάλυμα.

Επιλέγουν τα τουριστικά γραφεία όλο και περισσότερο για την επιλογή καταλύματος, και κυρίως μέσω των Expedia, booking.com και Agoda.

Οι ασιάτες των αγορών αυτών λατρεύουν τις πόλεις, επομένως, είτε ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη είτε όχι, προτιμούν τα προγράμματα διακοπών που περιλαμβάνουν πόλεις.

Για τους ταξιδιώτες από τη Σιγκαπούρη, η επιλογή προορισμού ποικίλει, όμως υψηλά επίπεδα προτιμήσεων διατηρούν κλασικοί προορισμοί όπως το Ην. Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ελβετία. Στη Μαλαισία, οι κάτοικοι των κεντρικών και ανατολικών περιοχών ταξιδεύουν περισσότερο πια με ανερχόμενους προορισμούς την Τουρκία και τα Βαλκάνια εξαιτίας του φιλικού περιβάλλοντος στους Μουσουλμάνους. Για τους Ινδονήσιους, οι κορυφαίοι προορισμοί της Ευρώπης είναι το Ην. Βασίλειο, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Τουρκία ενώ στην Ταϋλάνδη η Ευρώπη αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο μακρινών ταξιδίων, με δημοφιλέστερους τους κλασικούς προορισμούς της δυτικής Ευρώπης.

Η Ευρώπη ωστόσο θεωρείται ακριβός προορισμός διακοπών, και αυτό αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο στα ταξίδια για τις αγορές αυτές. Η περιορισμένη συνδεσιμότητα στις αερομεταφορές, με έλλειψη απευθείας πτήσεων, ιδιαίτερα από τη Μαλαισία και την Ινδονησία, και η ανάγκη αίτησης visa Σένγκεν για πολίτες της Ινδονησίας και της Ταϋλάνδης, αναφέρονται επίσης ως βασικά εμπόδια για τουρισμό στην Ευρώπη. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα