Αύξηση τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία το 2020 προβλέπει έκθεση

17 Sep 2019, 12:51 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Αύξηση τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία το 2020 προβλέπει έκθεση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Aύξηση από 2% έως 4% θα παρουσιάσει η μέση ημερήσια τιμή δωματίου (ADR) το 2020 στα Ελληνικά ξενοδοχεία, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που θα κυμανθεί στο +1 - 3%, σε σύγκριση με τα επίπεδα της εφετινής χρονιάς, εάν το Brexit ή κάποια άλλη εξέλιξη δεν επηρεάσει την αγορά.

Αυτό αποκαλύπτει η πιο πρόσφατη έκθεση BCD Travel's Industry Forecasts για την ερχόμενη χρονιά.

Ειδικότερα, η έκθεση προβλέπει ότι η πρόσφατη άνθιση των νέων ξενοδοχείων στην Ευρώπη θα συνεχιστεί και το 2020, η ζήτηση θα παραμείνει ισχυρή όσο οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα διατηρούν υγιή ανάπτυξη, ωστόσο οι γεωπολιτικές εξελίξεις μπορεί να επηρεάσουν τη ζήτηση.

Τα ξενοδοχεία της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και του Λουξεμβούργου θα παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις ADR, από 3% έως 5%. Οι τιμές ξενοδοχείων στην Τουρκία θα ανέβουν κατά 1-3%.

Από τις μεγάλες αγορές επαγγελματικών ταξιδίων τα ξενοδοχεία της Γερμανίας θα έχουν αύξηση 2-4%, ενώ της Γαλλίας και του Ην. Βασιλείου 1-3%.

Σε επίπεδο συνεδρίων, η ζήτηση η οποία θα παραμείνει ισχυρή για την Ευρώπη το 2020 σε συνδυασμό με την αύξηση προσφοράς θα οδηγήσει σε αύξηση 3-4% του κόστους, εκτός εάν το Brexit ή άλλη εξέλιξη προκαλέσει οικονομικό σοκ.

Οι τιμές των ξενοδοχείων παγκοσμίως θα σημειώσουν αύξηση 1-3% και των αεροπορικών ναύλων 1-2%, οι οποίοι θα ανέβουν στις περισσότερες αγορές για να εξισορροπήσουν την αύξηση στις τιμές καυσίμων και στο κόστος προσωπικού.

Παγκοσμίως, οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για Business και Economy Class θα αυξηθούν κατά 1%.

Στην Ευρώπη, οι τιμές θα παραμείνουν στα εφετινά επίπεδα λόγω του υψηλού ανταγωνισμού από τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα